Volvo V70

Written by on 31 januari 2014 in stationwagon - Reacties uitgeschakeld voor Volvo V70

 

De Volvo V70 is een stationwagon, of estate zoals Volvo het noemt, met optioneel 7 zitplaatsen. De V70 is de meest recente opvolger van een reeks auto’s waar het Zweedse automerk in de afgelopen decennia furore heeft gemaakt. Volvo auto’s hebben het imago van veilige gezinsauto’s. De enorme binnenruimte is flexibel in te delen: of je nu een enorme laadruimte nodig hebt of tot wel 7 comfortabele zitplaatsen. Volvo stationwagons zijn enorm populair, zowel nieuw als gebruikt.


Volvo V70 met 7 zitplaatsen

Volvo V70 met 7 zitplaatsenDe Volvo V70 rijdt vanaf 1997 op de Nederlandse wegen. Het model, een enorm grote stationwagen, voert terug naar midden jaren ’60. De toen uitgebrachte Volvo 145 estate staat qua model aan de basis van de huidige V70. Meerdere modellen stationwagon hebben in deze lange periode een plek in het assortiment van Volvo gehad. Alle stationwagons hebben echter de onmiskenbare en duidelijk herkenbare vorm van de Volvo estate. Alle voorgangers van de Volvo V70 zijn nog altijd zeer populair in op de 2e hands markt. De enorme ruimte, de optie tot 7 zitplaatsen, maar vooral ook de betrouwbaarheid en veiligheid van de Volvo’s dragen bij aan deze populariteit.

De Volvo V70 krijgt in 2000 een tweede generatie. De nieuwe V70 staat op een vernieuwde bodemplaat. Door een andere constructiewijze is de auto nog steviger. De derde generatie V70 wordt gelanceerd in 2007. Volvo bouwt de V70 op het Ford EUCD platform, zoals tegenwoordig meer modellen van Ford en Volvo op hetzelfde platform staan.

De Volvo V70 is ruim 4,82 meter lang en meer dan 2.10 breed. Deze formaten zorgen voor de enorme binnenruimte. De Zweedse auto’s staan bekend om hun veiligheid. Naast de stevige constructie van de auto dragen technologische systemen ook bij aan de veiligheid: stability & traction control, emergency brake assist, whiplash protection systemen en vele airbags.

Van elke generatie Volvo V70 is ook een vierwielaangedreven (AWD) variant op de markt verschenen. Deze modellen hebben de naam XC70 gekregen, meer in lijn met SUV modellen XC60 en XC90. Door deze naam te kiezen benadrukt men het stoere, all terrain karakter van de wagen. De XC70 staat hoog op de wielen en heeft kunststof panelen rondom de carrosserie.

Uitrusting

Als eerder aangegeven beschikt de Volvo V70 standaard over veel systemen die bijdragen aan de veiligheid. Voor het comfort en gemak zijn meerdere uitrustingsniveaus beschikbaar:

 • Kinetic
 • Momentum
 • Summum
 • R-design

Je kunt bovenop het uitrustingsniveau van jouw keuze de Volvo V70 verder aankleden met speciale pakketten, zoals Family Line, Winter Line, Security Line. Elke berijder is anders en zal de V70 gebruiken voor zijn of haar eigen doel. Met deze pakketten leg jij de accenten op die punten die voor jouw belangrijk zijn.

Volvo V70 met 7 zitplaatsen 1De 7 zitplaatsen zijn niet standaard. Door middel van het aanschaffen van een opklapbaar bankje die in de kofferruimte kan worden geïnstalleerd, creëer je twee extra zitplaatsen. Let op: deze optie tot 7 zitplaatsen is niet meer aanwezig voor de laatste generatie Volvo V70!

Techniek / motoren

Volvo rust haar V70 modellen uit met zowel benzine-, diesel- als flexifuel motoren. Dit laatste type motor kan zowel op normale benzine rijden en ook op E85. Dit is een mengsel van ethanol (85%) en benzine (15%). De flexifuel motor is een schone motor en dus beter voor het milieu. Echt schoon wordt de V70 met de introductie van een hybride motor. Zover is het nog niet. De volgende motoren zijn wel beschikbaar:

 • T4 – 1.6 liter turbo benzinemotor (180 pk), handgeschakeld of automaat
 • T5 – 2.0 liter turbo benzinemotor (240 pk), handgeschakeld of automaat
 • T6 – 3.0 liter turbo benzinemotor, twin-scroll turbo, 4WD (304 p) Geartronic automaat (incl. sportstand)
 • T4F – 1.6 liter turbo Flexifuel (180 pk), handgeschakeld of automaat
 • D2 – 1.6 liter turbo dieselmotor, start/stop (115 pk), handgeschakeld of automaat (incl. sportstand)
 • D4 – 2.0 liter turbo dieselmotor, start/stop (163 pk), handgeschakeld of Geartronic automaat *
 • D5 – 2.4 liter turbo dieselmotor, sequentiële twin turbo, start/stop (215 pk), handgeschakeld of Geartronic automaat (incl. sportstand) *
 • D5 – 2.4 liter turbo dieselmotor, sequentiële twin turbo, start/stop (215 pk), 4WD , Geartronic automaat (incl. sportstand) *

* Deze versies hebben ‘regeneratie remenergie’. Dit systeem gebruikt de energie die vrijkomt bij het remmen weer voor de aandrijving.

Concurrentie

Alle stationwagons of estate modellen met de optie tot 7 zitplaatsen (middels een bankje in de kofferbak) behoren tot de concurrenten van de Volvo V70. Enkele hiervan zijn: Mercedes-Benz E-klasse estate, Renault Laguna estate, Audi A6 avant of de Peugeot 308 SW (oude model).

Prijzen

De Volvo V70 met benzinemotor rijd je al vanaf ruim € 42.500,-. Een dieselvariant is er al vanaf €41.295,-. Vier wielen aangedreven modellen kosten bijna € 68.000,-. Op de 2e hands markt kun je al een Volvo V70 vinden voor circa € 6.000,-.

Meer weten over de Volvo V70? Kijk op www.volvo.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2