Volkswagen Transporter T5

Written by on 6 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Volkswagen Transporter T5

 

De Volkswagen Transporter T5 kent meerdere uitvoeringen, zowel voor goederen- als personenvervoer. De uitvoeringen voor personenvervoer zijn in verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar met 7 zitplaatsen tot wel 11 zitplaatsen.


Volkswagen Transporter T5 met 7 zitplaatsen

Volkswagen Multivan met 7 zitplaatsenEr zijn veel automerken die naast personenauto’s óók bedrijfswagens aanbieden. Het bestelbusje wordt in de meeste gevallen ook aangeboden in een variant voor personenvervoer. Zo ook bij de Duitse autofabrikant Volkswagen. Als jij een grote auto zoekt, bijvoorbeeld voor jouw grote gezin, dan is het rijden in een busje of mini-van als de Transporter T5 zeker het overwegen waard.

Al sinds begin jaren ’50 heeft Volkswagen een kleine bus voor personenvervoer. Men noemde deze ‘bus’ de Type2, herkenbaar aan de vele raamspijlen tussen de kleine vensters. De Type1 is overigens de bekende Volkswagen Kever. Officieus krijgt de Volkswagen al de naam Transporter. Pas vanaf 1990, de 4e generatie, wordt de naam Transporter officieel gebruikt. Inmiddels is Volkswagen al bij de 5e generatie aangekomen: T5!

De Volkswagen Transporter T5 is verkrijgbaar in een korte (wielbasis 3.00 meter, lengte 4.90 meter) en lange versie (wielbasis 3.40 meter, lengte 5.30 meter). Ook de dakhoogte is beschikbaar in verschillende hoogtes: normaal, middelhoog en hoog.

Uitrusting

De uitrusting van de Transporter voor personenvervoer is in de loop der jaren steeds met de introductie van een nieuwe generatie aangepast. De verschillende uitvoeringen van Volkswagen Transporter T5 zijn onder een eigen naam beschikbaar:

 • Kombi
 • Shuttle
 • Caravelle
 • Multivan

Het instapmodel is de Kombi. Deze wagen kan met elke voor de Transport beschikbare motor worden uitgerust. Tevens is elke wielbasislengte en hoogte beschikbaar. De Kombi kan van 4 tot wel 11 zitplaatsen bevatten. De aankleding en uitrusting is verder basis: een rubberen vloermat, bekleding van de zijkanten en het dak bij de bestuurder en verwarming vóór. Optioneel zijn zaken als airconditioning, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, airconditioning, airbags, een zonnedak of een elektrische schuifdeur.

De Shuttle is de opvolgende Transporter T5 uitvoering. Je kunt niet kiezen uit dakhoogte, die is in de normale hoogte beschikbaar. Wel kun je kiezen uit de korte of lange wielbasis. Elke beschikbaar motor voor de T5 kan in de Shuttle worden geplaatst. Er kunnen 7 zitplaatsen tot 11 zitplaatsen worden gecreëerd. Standaard beschikt de Shuttle over: volledige dakbekleding, 2 verwarmingen (vóór en achter) en een schuifruim achter aan de bestuurderskant. De opties voor de Kombi zijn ook voor de Shuttle beschikbaar, met een aantal kleine extra opties: een lampje in de bagageruimte en vloerbedekking.

De Caravelle heeft maximaal 11 zitplaatsen. Hij is beschikbaar in zowel de lange als korte variant. Je vindt de standaard uitrusting van de Shuttle én Kombi gezamenlijk als standaard uitrusting in de Caravelle. Daarbovenop komen ABS, ESP, tractie controle systeem, airconditioning, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels en armsteunen vóór. Optioneel zijn zaken als een uitgebreide audiovoorziening.

De meest rijke uitrusting vind je in de Multivan. Hij is er met 6 of 7 zitplaatsen. Door de stoelen achterin op rials te plaatsen, kunnen ze makkelijk op en neer geschoven worden in elke gewenste positie in de wagen. Maak je eigen opstelling. De Multivan kan worden uitgerust met veel accessoires, zoals een tafeltje of zelfs een koelkast. Standaard heeft de auto ABS, ESP, tractie controle systeem en airbags.

Naast het kiezen van de Transporter T5 van jouw keuze, zijn ze ook beschikbaar in verschillende standaard uitrustingsniveaus:

 • Bluemotion
 • Comfortline
 • Highline

Techniek / motoren

Voor de Volkswagen Transport T5 zijn de volgende motoren beschikbaar:

 • 2.0 liter TSI benzinemotor (204 pk)
 • 2.0 liter TDI dieselmotor (102 pk)
 • 2.0 liter TDI dieselmotor (114 pk), óók in zuinige BlueMotion versie verkrijgbaar
 • 2.0 liter TDI dieselmotor (140 pk), óók in zuinige BlueMotion versie verkrijgbaar
 • 2.0 liter TDI dieselmotor (180 pk), óók in zuinige BlueMotion versie verkrijgbaar

De motoren zijn handgeschakeld. De zwaardere motoren zijn ook verkrijgbaar met DSG automaat. En optioneel is de vierwielaandrijving (4motion) op de zwaardere motoren. Met deze opties en de ruime keuze in motoren, is er zeker een ideale motor voor jouw Volkswagen Transporter te vinden!

Concurrentie

Volkswagen Multivan met 7 zitplaatsen 1De concurrentie vindt de Volkswagen Transporter met 7 zitplaatsen met name in het segment ‘mini-van’. Denk hierbij aan de

Prijzen

Je rijdt al een Volkswagen Transporter T5 vanaf € 29.282,-

Meer weten over de Volkswagen Multivan. Kijk dan op www.vwbedrijfswagens.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?


UA-53613742-2