Volkswagen Routan

Written by on 31 januari 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Volkswagen Routan

 

De Volkswagen Routan is een fullsize MPV die velen niet zullen kennen. De auto biedt vanzelfsprekend 7 zitplaatsen. De Routan is feitelijk dezelfde auto als de Lancia Voyager, maar dan met een Volkswagen logo. De Routan is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Toch zie je deze MPV ook in Nederland rijden. Hij is dan hier via import gekomen.


Volkswagen Routan met 7 zitplaatsen

Volkswagen Routan - 7 zitplaatsenDe Volkswagen Routan is een zeer grote, luxe MPV. Hij is primair bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt. Dat zie je aan de uitrusting, de motoren en het formaat. De Routan is dezelfde auto als de laatste generatie van de Chrysler Grand Voyager en Dodge Grand Caravan. Hij wordt zelfs gebouwd in dezelfde fabriek als de laatstgenoemde auto’s. De Routan kwam daar in 2008 in de verkoop. In 2012 werd besloten de productie een halt toe te roepen. Er zijn nog enkele duizenden in 2013 gebouwd, met name bedoeld voor autoverhuurbedrijven en partijen die de auto’s zakelijk in hun vloot opnemen. Dus niet meer voor de particuliere markt. Reden voor dit besluit is een matige verkoop, omdat de auto zich niet kan onderscheiden van de typische Amerikaanse modellen van Chrysler en Dodge. In Europa kennen wij hetzelfde model als de Lancia Voyager. Nadat in 2011 Fiat een meerderheidsbelang in Chrysler kreeg, is het model door de Italianen in Europa aan het automerk Lancia gekoppeld.

Uitrusting

De Routan is zeer luxe en comfortabel uitgerust. Elektrisch bedienbare schuifdeuren en ramen, technologische systemen voor comfort en veiligheid, uitgebreide audio-, telefoon- en navigatievoorziening, grote comfortabele stoelen met veel hoofd- en beenruimte, entertainment systeem achterin … het zit er allemaal in.

Techniek / motoren

De Volkswagen Routan is een auto specifiek gericht op de Noord-Amerikaanse markt. Dat zie je onder andere aan de motoren, die in Europa aan andere milieurichtlijnen en -voorwaarden moeten voldoen dan daar. Dieselmotoren kent men bijvoorbeeld niet.

  • 3.8 liter V6 benzinemotor
  • 4.0 liter V6 benzinemotor

Concurrentie

Volkswagen Routan - 7 zitplaatsen 1Je mag de Volkswagen Routan plaatsen in de bovenklasse van het fullsize MPV segment. Concurrentie moet worden gezien in compleet uitgeruste modellen zoals:

Prijzen

In Noord-Amerika gaat de Volkswagen Routan de showroom uit vanaf iets meer dan $ 25.000,-. In Canada kost hij al bijna het dubbele. Vanwege de zware, milieubelastende motoren en BPM die moet worden betaald, is de Routan niet te verkopen in Nederland. De prijs zal te hoog worden door belastingen. Voor de Europese markt is de Volkswagen Sharan de grootste MPV die men in het assortiment heeft.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Volkswagen? Kijk op www.volkswagen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2