Volkswagen Caddy Combi Maxi

Written by on 31 januari 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Volkswagen Caddy Combi Maxi

 

De Volkswagen Caddy is al jarenlang een vertrouwd gezicht op de Nederlandse wegen. De kleine bestelwagen heeft een enorme binnenruimte en is zeer geschikt voor goederenvervoer. De variant voor personenvervoer heet: Caddy Combi. De versie met 7 zitplaatsen is de Volkswagen Caddy Combi Maxi. Deze wagen is zeer geschikt voor het grote gezin als alternatief voor bijvoorbeeld een fullsize MPV.


Volkswagen Caddy Combi Maxi met 7 zitplaatsen

Volkswagen Caddy Combi Maxi - 7 zitplaatsenAl vanaf 1983 rijdt de Volkswagen Caddy rond. De eerste generatie Caddy werd gebouwd op het model Volkswagen Golf I. Een grote goederencabine achterop de auto toverde de Golf om tot een Caddy. Zo kon men gebruik maken van hetzelfde ontwerp en dezelfde productielijnen. De tweede generatie kwam in 1984 en werd nu gebouwd op basis van de succesvolle Volkswagen Polo. In 2004 werd de derde generatie ingevoerd. Ditmaal werd de Volkswagen Touran als basis gebruikt. De Caddy heeft nu niet meer het uiterlijk van een personenauto met een losse, lompe goederencabine achterop. De hoge daklijn begin al bij de A-stijlen en loopt in het geheel door naar achteren. Zoals dat ook bij een (midi-)MPV het geval is. Vanaf de derde generatie is de Volkswagen Caddy óók beschikbaar voor personenvervoer. In 2010 volgt de vierde generatie wederom op basis van de Touran. Let wel, de Caddy Combi (Maxi) en Touran delen veel onderdelen, inclusief platform, maar zijn zeker niet dezelfde auto’s. De Caddy heeft niet de luxe en comfort die een Touran wel biedt. Daar betaal je dus ook niet voor en dát maakt het verschil tussen beide wagens.

De Volkswagen Caddy Combi is de variant voor personenvervoer. De auto is 4.40 meter lang en biedt ruimte aan 5 zitplaatsen. Daarnaast heb je veel bagageruimte tot je beschikking. Wil je een Caddy met 7 zitplaatsen dan is de langere Caddy Combi Maxi een optie: hij is 44 centimeter langer en biedt dus ruimt voor een 3e zitrij. Op basis van de Caddy zijn in de loop der jaren meerdere variaties gebouwd. Zo is er ook een pick-up versie geweest. Volkswagen maakt deze varianten niet meer. Als pick-up hebben de Duitsers nu de Volkswagen Amarok in het assortiment.

Uitrusting

De Volkswagen Caddy Combi is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus. Er is voor elk wat wils:

 • Easyline
 • Trendline
 • Comfortline
 • Maxi Trendline
 • Maxi Comfortline

De uitrustingsniveaus voor de modellen met 7 zitplaatsen zijn: Maxi Trendline en Maxi Comfortline. De auto is in de Maxi Trendline uitrusting voorzien van onder andere: airbags, ABS, motorslipregeling (MSR), schuifdeur (rechts), stuurbekrachtiging, elektronische wegrijdblokkering, elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch instelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling en audiovoorbereiding. De Maxi Comfortline biedt onder andere meer: tweede schuifdeur links, airconditioning en uitgebreide audio. Standaard staat de Caddy Combi Maxi op 16” stalen wielen. Tegen meerprijs zijn 16”of 17” lichtmetalen velgen beschikbaar.

Techniek / motoren

De Volkswagen Caddy Combi (Maxi) is verkrijgbaar met één van onderstaande motoren:

 • 1.2 TSI benzinemotor (85 pk) 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.2 TSI benzinemotor (105 pk) 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.6 TDI Bluemotion dieselmotor (75 pk) 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.6 TDI dieselmotor (102 pk) 7-DSG versnellingsbak
 • 1.6 TDI Bluemotion dieselmotor (102 pk) 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.9 TDI dieselmotor (110 pk) 4-motion, 6 versnellingen handgeschakeld
 • 2.0 TDI dieselmotor (110 pk) 4-motion, 6 versnellingen handgeschakeld
 • 2.0 TDI dieselmotor (140 pk) 6-DSG versnellingsbak
 • 2.0 TDI dieselmotor (140 pk) 6 versnellingen handgeschakeld

Concurrentie

Volkswagen Caddy Combi Maxi - 7 zitplaatsen 1De concurrentie van de Volkswagen Caddy Combi Maxi is te vinden in de bestelwagens van andere merken die geschikt zijn voor personenvervoer en met 7 zitplaatsen. Denk aan:

Prijzen

Er is al een Volkswagen Caddy Combi voor nog géén € 20.000,-. De Caddy Combi Maxi met 7 zitplaatsen is verkrijgbaar vanaf € 25.335,-.

Meer weten over de Volkswagen Caddy Combi Maxi en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.volkswagen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2