Toyota Prius Wagon

Written by on 6 februari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Toyota Prius Wagon

 

In 2012 komt het Japanse automerk Toyota op de markt met een auto met 7 zitplaatsen. Het is de Toyota Prius Wagon, of ook wel Prius+ genoemd. De Prius is een zeer populaire hybride auto die al leverbaar is vanaf het jaar 2000 (zelfs 1997 voor Japanse markt).


Toyota Prius Wagon met 7 zitplaatsen

Toyota Prius Wagon met 7 zitplaatsenToyota is het eerste automerk ter wereld, dat haar geloof in de combinatie van een verbrandingsmotor én elektromotoren, omzette in een hybride productie-wagen. De Toyota Prius zag in 1997 al het levenslicht in Japan en in 2000 werd de auto wereldwijd geintroduceerd. De Toyota Prius werd langzaam aan zeer succesvol naarmate het milieubewustzijn van de consument méér en méér toenam.

In 2004 werd het eerste model Prius opgefrist en kwam men met de Prius II. Naast een kleine facelift, was met name de parkeerassistent (de auto parkeert zichzelf) een verrijking. In 2009 wordt de Prius III geïntroduceerd. Deze Prius is iets groter en men heeft de motor nog zuiniger weten te krijgen. Het succes van de hybride technologie leidt ertoe dat Toyota het ook gaat toepassen in hun andere modellen, zoals in de Auris en in de modellen van hun dochtermerk Lexus. Wist jij dat de plug-in Toyota Prius pas vanaf 2012 op de Nederlandse markt verkrijgbaar is?

2012 is het jaar dat men een Prius uitbrengt met 7 zitplaatsen. De Prius Wagon, of ook wel Prius+, is gebaseerd op de Prius III. De Toyota Prius Wagon is langer, breder en hoger om zo plaats te creëren voor twee extra passagiers. Ondanks dat het uiterlijk de Prius Wagon moeilijk laat plaatsen in een segment, behoort hij toch tot de midi-MPV’s.

Uitrusting

De Toyota Prius Wagon is verkrijgbaar in 3 uitrustingsniveaus:

  • Comfort
  • Aspiration
  • Dynamic Business

De basisuitrusting van de Comfort is al behoorlijk compleet: 16” lichtmetalen velgen met wieldoppen, volledig elektrische climat control, cruise control, alle ramen elektrisch bedienbaar, multimediasysteem, ABS met EBD, anti-doorslipregeling (TRC) en voertuig stabiliteitsregeling.

Techniek / motoren

De keuze in motoren voor de Toyota Prius Wagon is simpel: je kunt alleen de 1.8 liter Hybride Synergy Drive (HSD) motor nemen. Het is dan wel direct de meest geavanceerde hybride motor ter wereld die verkrijgbaar is. De 1.8 VVT-i benzinemotor is gecombineerd met 2 elektromotoren. Deze combinatie staat garant voor laag verbruik, zeer lage CO2 uitstoot en toch een perfect rijgedrag! De transmissie verloopt standaard via een automaat (niet handgeschakeld).

Concurrentie

Toyota Prius Wagon met 7 zitplaatsen 1De Toyota Prius Wagon kent (anno 2014) geen concurrenten. Er zijn (nog) géén ander auto’s met 7 zitplaatsen én een hybride aandrijving, dan de Prius Wagon. Dit zal in de toekomst zeker veranderen, daar hybride rijden door steeds meer merken wordt omarmd.

Prijzen

Er is al een Toyota Prius Wagon Comfort vanaf € 32.995,-. De Aspiration uitvoering kost € 35.295,- en de meest complete Dynamic Business verlaat de showroom voor een vanafprijs van € 40.150,-.

Meer weten over de Toyota Prius Wagon? Kijk dan op www.toyota.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2