Toyota Picnic

Written by on 23 maart 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Toyota Picnic

 

De Toyota Picnic is een midi-MPV met 7 zitplaatsen. Hij is in 1996 uitgebracht en in 2001 is hij vervangen door de Toyota Avensis Verso. De Picnic beschikt over zeer goede rijeigenschappen. De grote binnenruimte is flexibel in te delen. Of je nu veel bagage wil vervoeren of liever 7 zitplaatsen tot jouw beschikking hebt, het kan allemaal in de Toyota Picnic.


Toyota Picnic met 7 zitplaatsen

Toyota Picnic - 7 zitplaatsenIn de periode dat de interesse in MPV en midi-MPV modellen een enorme vlucht neemt, zo halverwege jaren ’90, komt ook het Japanse automerk Toyota met een midi-MPV op de markt: de Toyota Picnic. Het model wordt in het assortiment onder de fullsize MPV Toyota Previa geplaatst. De Picnic is gebouwd op het platform van de Toyota Carina (E).

Een opvallend uiterlijk kenmerk van de auto is de C-stijl die naar voren wijst in plaats van naar achteren, zoals normaliter gebruikelijk is. Dit ontwerp zie je later ook bij andere MPV modellen voorkomen. De Toyota Picnic kon in twee kleuren worden gespoten.

Uitrusting

De Picnic is uitgebracht met verschillende standaard uitrustingsniveaus:

  • GI
  • GX
  • Executive (vanaf 1999)

Standaard beschikt de Picnic over ABS en andere technieken die midden jaren ’90 leverbaar waren. Hoe hoger het uitrustingsniveau, des te meer opties en accessoires die het rijden veraangenamen zijn toegevoegd. Denk aan elektrisch bedienbare ramen, airconditioning en luxe bekleding. De Executive uitrusting is gericht op de zakelijke rijder. Technologische hulpsystemen zoals parkeersensoren, regen- en lichtsensoren en ESP, bestonden in die tijd nog niet.

Techniek / motoren

De Picnic is uitgerust met één van onderstaande motoren:

  • 2.0 liter benzinemotor (128 pk)
  • 2.2 liter dieselmotor (90 pk)

Concurrentie

Toyota Picnic - 7 zitplaatsen 1De Toyota Picnic heeft in zijn relatief korte levensloop met name concurrentie van andere midi-MPV modellen met 7 zitplaatsen die in deze periode beschikbaar zijn:

  • Mitsubishi Space Star
  • Mazda MPV
  • Kia Joice
  • Hyundai Trajet

Prijzen

De Picnic is al vanaf 2001 niet meer nieuw leverbaar. Je vindt de Toyota Picnic wel als gebruikte auto op markten en websites, zoals autotrack.nl of autoscout24.nl. De prijs wordt bepaald door onder andere: leeftijd, uitrusting, motorvariant, staat van de auto en de kilometerstand. Vanwege de grote binnenruimte en de 7 zitplaatsen is een gebruikte, scherp geprijsde Toyota Picnic een interessant alternatief voor het grote gezin.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Toyota? Kijk dan eens op www.toyota.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2