Toyota HiAce

Written by on 10 april 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Toyota HiAce

 

De Toyota HiAce is een kleine bestelbus met optioneel 7 zitplaatsen of zelfs meer. De HiAce is een model dat al vanaf midden jaren ’60 wordt gevoerd en is in Nederland sinds 2012 niet meer nieuw verkrijgbaar. De ruime HiAce is een praktisch vervoermiddel, met véél binnenruimte en dus optioneel zitplaatsen voor 7 of zelfs meer personen. Het is een auto die zeker als alternatief voor het grote gezin gezien kan worden.


Toyota HiAce met 7 zitplaatsen

Toyota HiAce - 7 zitplaatsenDe Toyota HiAce bestaat al sinds 1967. Het is van origine een kleine bestelbus voor vervoer van goederen, maar er is natuurlijk ook een variant voor personenvervoer verkrijgbaar. De Toyota HiAce is wereldwijd een succes, mede door de technische kwaliteit die Toyota levert. Een HiAce lijkt niet stuk te krijgen. Een tweede leven is voor de HiAce geen enkel probleem. Hij wordt ook veel in ontwikkelingslanden verkocht.

De HiAce krijgt door de jaren heen meermaals een facelift en nieuwe generaties. In 1996 wordt het model met een middenmotor in Europa vervangen door een nieuw model met een motor vóór (model XH10). Toyota gebruikt hiervoor het model van de Toyota Granvia. Dit heeft onder andere met de in Europa strengere veiligheidseisen te maken. In de rest van de wereld wordt een ander model HiAce aangeboden (model H100). Vanaf 2004 is er buiten Europa een nieuw model gelanceerd (model H200), terwijl in Europa het bestaande model aangeboden blijft tot 2013. In 2006 krijgt de ‘Europese’ HiAce een facelift. In 2013 wordt de Toyota HiAce vervangen door de Toyota ProAce. Voor de ProAce hebben de Japanners het model van de Fiat Scudo, Peugeot Expert en Citroen Jumpy gebruikt. De ProAce wordt in Nederland (vooralsnog) niet aangeboden in een variant voor personenvervoer met 7 zitplaatsen. Daarvoor heeft Toyota de Prius Wagon, de Verso en de Landcruiser.

Uitrusting

De uitrusting van de Toyota HiAce voor personenvervoer is praktisch en basis. De auto is gericht op het vervoeren van personen, waarbij geen aandacht is besteed aan overbodige luxe en comfort. De auto is voorzien van basisvoorziening qua techniek voor veiligheid. Denk aan ABS en een airbag voor de bestuurder. De bestuurdersstoel is instelbaar. Middels opties en accessoires tegen meerprijs is de HiAce wel rijker uit te rusten.

Techniek / motoren

De Toyota HiAce, model leverbaar tot 2013, is uitgerust met één van onderstaande motoren:

  • 2.4 liter benzinemotor (116 pk) (tot 1998)
  • 2.7 liter benzinemotor (143 pk) (vanaf 1998 tot 2006)
  • 2.4 liter dieselmotor (79 / 90 pk) (tot 2001)
  • 2.5 liter dieselmotor (88 / 102 pk) (vanaf 2001)

Vanaf 2006, bij de upgrade van de HiAce, wordt de benzinemotor niet meer geleverd. De dieselmotor krijgt een upgrade naar 95 en 117 pk.

Concurrentie

Toyota HiAce - 7 zitplaatsen 1De Toyota HiAce met optioneel 7 zitplaatsen of meer heeft concurrentie van andere kleine bestelwagens in een variant voor personenvervoer. Denk onder andere aan de

Prijzen

De Toyota HiAce is nieuw niet meer verkrijgbaar. Als eerder gemeld, zijn Toyota auto’s technisch van kwalitatief hoog niveau. Een tweede leven of meer is geen enkel punt. Je vindt de Toyota HiAce dan ook op websites van marktplaats en autotrack. Goed zoeken en prijzen vergelijken kan je veel voordeel opleveren!

Meer weten over gangbare modellen en aanbiedingen van Toyota? Kijk dan eens op www.toyota.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2