Suzuki XL7

Written by on 25 maart 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Suzuki XL7

 

In 1998 komt het Japanase automerk met een SUV met 7 zitplaatsen: de Suzuki XL7. Het betreft een verlengde variant op het model Vitara. Dit moet niet worden verward met de Grand Vitara, wat een model op zich is. De XL7 is nog nét even langer. De Suzuki XL7 heeft 3 zitrijen en biedt ruimte aan 7 zitplaatsen. De auto was zeer populair vanwege de ruimte en de zéér scherpe prijs ten opzichte van andere SUV’s.


Suzuki Grand Vitara XL met 7 zitplaatsen

Suzuki Grand Vitara XL7 - 7 zitplaatsenDe markt vraagt eind jaren ’90 van de vorige eeuw om ruimtelijke auto’s met 7 zitplaatsen. Alle merken werken hard aan modellen zoals een MPV, midi-MPV of een SUV. Suzuki heeft al jarenlang veel succes met de Suzuki Vitara. 

Voor Suzuki is het een makkelijke en logische stap om de succesvolle Vitara in die mate te vergroten, waardoor de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen ontstaat. De Suzuki XL-7 is een feit! De naam wordt later aangepast naar XL7, dus zonder streepje. Bijkomend voordeel van deze ‘eenvoudige’ stap is dat ontwikkelkosten laag blijven en daardoor de prijs van de Grand Vitara XL7 scherp kan blijven. Dit wordt dan ook een belangrijk verkoopargument voor de auto. In 2009 valt het doek (voorlopig) voor de XL7. In 2010 wordt naar aanleiding van een wereldwijde vraag naar de Suzuki XL7 alsnog bekeken of de auto kans van slagen heeft. In Nederland is de auto nooit helemaal doorgebroken.

Uitrusting

De SUV van Suzuki is verkrijgbaar in verschillende maten van uitrusting. Men richt zich met een basisuitrusting op de praktische kant van de auto: veel binnenruimte, flexibel in te delen en dus interessant voor het grote gezin. Door het toevoegen van opties en accessoires kan de uitrusting naar een hoger niveau getild worden, waarbij er ook versies zijn die voorzien in de behoeftes van de zakelijke rijder. Denk aan elektrische bediening van spiegels en ramen, uitgebreide audio- en telefoonvoorbereiding en airconditioning.

Techniek / motoren

De Suzuki XL7 heeft keuze uit een tweetal motoren. De motoren drijven standaard de achteras aan. Een vierwielaandrijving is optioneel.

  • 2.5 liter V6 benzinemotor (156 pk)
  • 2.7 liter V6 benzinemotor (185 pk)

Concurrentie

Suzuki Grand Vitara XL7 - 7 zitplaatsen 1De XL7 van Suzuki moest het voornamelijk opnemen tegen andere SUV modellen in het middensegment. Het zijn vooral de Aziatische merken die in deze markt actief zijn. Denk aan: Hyundai Santa Fe, Kia Sorento of de Mitsubishi Pajero.

Prijzen

De Suzuki XL7 is niet meer nieuw leverbaar in Nederland. Je vindt hem wel als gebruikte auto op websites, als autoscout24.nl of autotrack.nl. Door goed te zoeken kun je flink besparen op de aanschaf van jouw Suzuki XL7 met 7 zitplaatsen.

Meer weten over actuele modellen en aanbieding van Suzuki? Kijk dan op www.suzuki.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2