Subaru Tribeca

Written by on 25 maart 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Subaru Tribeca

 

De Subaru Tribeca is een SUV met optioneel 7 zitplaatsen. Bij de introductie heet de auto: Subaru B9 Tribeca, maar na een jaar laat men de toevoeging ‘B9’ vallen. Het is een ruime auto, voorzien van alle luxe en comfort en er ligt een sterke boxermotor onder de motorkap. Precies zoals je van Subaru verwacht. In 2013 stopt Subara met de Tribeca, maar men houdt de deur open voor een opvolger.


Subaru Tribeca met 7 zitplaatsen

Subaru Tribeca - 7 zitplaatsenIn 2005 introduceert het Japanse Subaru een grote zevenzitter: de Subara Tribeca. Subaru is een merk dat vooral zeer bekend staat om haar sportieve auto’s en de vierwielaandrijving in auto’s die daarmee zeer geschikt zijn voor vervoer buiten de gang-bare asfaltwegen. Denk aan de Impreza, Outback en Forester modellen.

De grote SUV met 7 zitplaatsen past goed als aanvulling in het assortiment. De Tribeca wordt gebouwd op het platform van de Subara Legacy, dat hiervoor wel iets verlengd wordt. In 2007 krijgt de Tribeca een kleine facelift. Uiteindelijk besluit men in 2013 te stoppen met de Tribeca. Een opvolger is er (nog) niet. Die deur houden de Japanners wel open.

Uitrusting

De Tribeca is uitgebracht in verschillende uitrustingsniveaus: Comfort, Emotion, Executive, Luxury. De Subaru Tribeca is standaard voorzien van alle gangbare techniek en technologische systemen die bijdragen aan een goed rijcomfort en aan veiligheid. Hogere uitrustingsniveaus bieden met name meer luxe en comfort, zoals sensoren voor parkeren, regen en lichtsensoren, climate control, lederen bekleding, uitgebreide audiovoorziening en navigatie en veel meer opties. Als berijder van een Subaru geniet je vooral van de standaard boxermotor en vierwielaandrijving.

Techniek / motoren

De Subaru Tribeca is voorzien van een 3.0 liter 6 cilinder boxermotor (250 pk) met automatische transmissie en vanzelfsprekend vierwielaandrijving.

Concurrentie

Subaru Tribeca - 7 zitplaatsen 1De concurrentie voor de Subaru Tribeca is groot. Er zijn veel merken die een grote SUV met 7 zitplaatsen aanbieden. Binnen dit segment is er onderscheid tussen de premium merken en de merken die daar onder zitten. De Tribeca kan zich met name meten met de modellen uit de laatste groep, al hoewel op sommige punten de Tribeca zeker niet onderdoet voor een premium SUV.

Prijzen

De Subaru Tribeca is nieuwe niet verkrijgbaar, maar wel zo goed als nieuw. Op websites als autotrack.nl of autoscout24.nl vind je meerdere modellen te koop. Prijzen liggen iets boven € 10.000,- en hoger, afhankelijk van onder andere bouwjaar, uitrusting, kilometerstand en natuurlijk de staat van de auto. Verder is marktwerking van grote invloed op de prijs. Door goed te zoeken, kun je veel op de aanschaf van jouw Tribeca besparen.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Subaru? Kijk dan eens op www.subaru.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2