SsangYong Rodius

Written by on 14 maart 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor SsangYong Rodius

 

In 2013 komt het Koreaanse automerk SsangYong met een nieuwe generatie Rodius op de markt. In 2014 komt hij ook voor Nederlandse consumenten beschikbaar. De SsangYong Rodius heeft 7 zitplaatsen, of liever gezegd tot wel 11 zitplaatsen. Het ruimtewonder, want zo mag hij wel genoemd worden, biedt zeer veel ruimte welke flexibel in te delen is. Zeker voor het zéér grote gezin dat geen concessies wil doen aan luxe en comfort, is de SsangYong Rodius het overwegen waard. Net als de vorige generatie Rodius zal hij ook voor zakelijke personenvervoer worden ingezet.


SsangYong Rodius met 7 zitplaatsen

SsangYong Rodius - 7 zitplaatsenDe eerste generatie SsangYong Rodius verschijnt in 2004 op de markt en wordt nog altijd door veel mensen als één van de lelijkste auto’s ter wereld beschouwt. Het bijzonder uitgesproken model mag dan niet bij iedereen in de smaak vallen, de auto bood weldegelijk bijzonder veel ruimte. En daarmee ook de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen en zelfs meer. Voor grote gezinnen voor wie het praktische van een auto belangrijker is dan het uiterlijk, was de Rodius een interessante auto. Ook voor zakelijk personenvervoer, zoals taxi’s en shuttlediensten, was de Rodius zéér geschikt.

De tweede generatie wordt in 2013 wereldwijd onthuld door de Koreanen. In 2014 komt hij naar Nederland. Hij heeft een minder uitgesproken uiterlijk. De auto blijft echter een opvallende verschijning. Hij heeft het formaat van een mini-van en toch wil men de auto meer op een fullsize MPV laten lijken. Het grote formaat biedteen enorme binnenruimte. Hij is leverbaar met 5 of 7 zitplaatsen, maar kan zelfs met een 4e zitrij worden uitgebreid tot wel 11 zitplaatsen. Dat is meer dan wat in een mini-van past. De indeling is flexibel. Door stoel om te klappen kan de bagageruimte worden vergroot tot meer dan 3.200 liter.

Uitrusting

De SsangYong New Rodius, zoals hij ook wordt aangekondigd, is verkrijgbaar in 3 uitrustingsniveaus:

  • Crystal
  • Quartz
  • Sapphire

Techniek / motoren

Het Koreaanse automerk SsangYong heeft de volgende motoren beschikbaar voor de Rodius. Tevens kan er worden gekozen voor een aandrijving op twee of vier wielen.

  • 2.0 liter dieselmotor (153 pk) 6 versnellingen handgeschakeld
  • 2.0 liter dieselmotor (153 pk) 5-traps automaat

Concurrentie

SsangYong Rodius - 7 zitplaatsen 1De SsangYong Rodius heeft qua ruimte en aantal zitplaatsen haar concurrenten in luxe mini-vans zoals de Ford Tourneo Custom, Fiat Scudo, Citroen Jumpy Multispace of Mercedes-Benz Viano Combi (Mercedes-Benz V-klasse). Ook de luxe fullsize-MPV’s met 7 zitplaatsen kunnen de strijd aan, zoals: Ford Galaxy, Renault Grand Espace of Lancia Voyager.

Prijzen

De Rodius Crystal met handgeschakelde 2.0 liter dieselmotor en tweewielaandrijving heeft een vanafprijs van € 48.190,-. De Quartz uitvoering kost € 4.000,- méér en de Sapphire uitvoering kost € 7.000,- meer dan het instapmodel. De duurste variant staat in de catalogus voor € 66.290,-

Meer weten over de SsangYong Rodius en actuele aanbiedingen? Kijk dan regelmatig op www.ssangyong.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2