SsangYong Rexton

Written by on 31 januari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor SsangYong Rexton

 

Vanaf 2001 heeft het Zuid-Koreaanse automerk SsangYong een SUV op de markt: De SsangYong Rexton. Men maakt al gebruik van onder licentie van Mercedes-Benz gebouwde motoren, maar bij de Rexton gaat de samenwerking verder. Hij is gebouwd op het platform van de M-klasse. De Rexton is een volwaardige SUV met optioneel 7 zitplaatsen.


SsangYong Rexton met 7 zitplaatsen

SsangYong Rexton - 7 zitplaatsenIn 2001 introduceert SsangYong de SUV met de naam Rexton. In 2003 komt hij ook in Europa beschikbaar. Het is een middelgrote SUV waar concurrenten rekening mee moeten houden. Voor de ontwikkeling van de auto is de samenwerking met het Duitse Mercedes-Benz opgezocht. De auto staat op het platform van de Mercedes-Benz M-klasse.

De Rexton is een fijne auto voor op de weg, maar kan ook zeer goed uit de voeten in het ruige terrein vanwege de vierwielaandrijving. In 2006 komt er een tweede generatie van de Rexton, toepasselijk Rexton II genaamd. In 2013 krijgt hij wederom een facelift. De nieuwe naam is ‘Rexton W’. Het model blijft in de basis hetzelfde.

Uitrusting

De SsangYong Rexton W is beschikbaar in 3 standaard uitrustingsniveaus:

  • Crystal
  • Quartz
  • Sapphire

Standaard biedt de Crystal onder andere: airbags, ESP, ABS, Active Rollover Protection, optioneel inschakelbare vierwielaandrijving, buitenspiegels verwarmd, inklapbaar en elektrisch te bedienen, cruise control dakrails, 16” lichtmetalen velgen, LED richtingaanwijzers, standaard 7 stoelen, airconditioning, centrale deurvergrendeling en uitgebreide audio (navigatie optioneel). De Quartz heeft extra en/of anders: standaard inschakelbare vierwielaandrijving, privacy glas, 18” lichtmetalen velgen, parkeersensor achter en stoelverwarming. De Sapphire uitrusting biedt daar bovenop: snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, side steps, kofferbakruit afzonderlijk te openen, achterspoiler, parkeersensor vóór en achter en ook verwarmde achterstoelen.

Techniek / motoren

SsangYong en Mercedes-Benz werkten bij de introductie óók op het gebied van de motoren nauw samen. De (diesel-)motoren worden onder licentie van Mercedes-Benz gebouwd. De T-Tronic automatische transmissie is eveneens afkomstig van de Duitsers. De Rexton W (2014) is leverbaar met de volgende motor: 2.0 liter RX200e-Xdi (155 pk). De vierwielaandrijving is in te schakelen, standaard heeft hij tweewielaandrijving op de achteras.

Concurrentie

SsangYong Rexton - 7 zitplaatsen 1De SsangYong Rexton W heet concurrentie van andere middelgrote SUV modellen van merken met optioneel 7 zitplaatsen:

Prijzen

Je rijdt al een nieuwe SsangYong Rexton W vanaf € 48.395,-. Prijzen lopen op tot ver over de € 60.000,- voor standaard uitrustingen. Door opties en accessoires, zoals een schuifdak) tegen meerprijs toe te voegen, kan de prijs verder oplopen.

Meer weten over de SsangYong Rexton en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.ssangyong.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2