Seat Alhambra

Written by on 31 januari 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Seat Alhambra

 

De Seat Alhambra is een fullsize-MPV met 7 zitplaatsen. De Alhambra is vanaf 1996 leverbaar en biedt ruim plaats aan maximaal 7 personen. Wil je liever veel bagage vervoeren, dan is de ruimte flexibel in te delen door stoelen weg te klappen.


Seat Alhambra met 7 zitplaatsen

Seat Alhambra - 7 zitplaatsenHet van origine Spaanse automerk Seat, tegenwoordig onderdeel van Volkswagen Groep, heeft vanaf 1996 een fullsize-MPV in het assortiment: de Seat Alhambra. Midden jaren ’90 beseffen veel automerken, dat er een toenemende vraag naar ruime auto’s is die qua indeling flexibel in te richten zijn.

Tot dan heerst het Franse Renault met de Espace in dit segment op de Europese markt. Meerdere merken sluiten allianties en ontwikkelen gezamenlijk een MPV. Lancia, Fiat, Citroen en Peugeot slaan de handen in één. Ook Ford, Volkswagen en Seat ontwikkelen een MPV model. De merken brengen dit model ieder onder naam (Ford Galaxy en Volkswagen Sharan), voorzien van eigen motoren en met kleine uiterlijke verschillen op de markt. Toch blijven het herkenbaar dezelfde auto’s. Het model Seat Alhambra van 1996 ondergaat tussentijds meermaals kleine wijzigingen en een facelift in 2000. Tot 2010 blijft het ontwerp aangehouden, waarna uiteindelijk de 2e generatie wordt aangekondigd. De grote ruimte in de Alhambra is flexibel in te delen. Je kunt tot ruim 2.400 liter aan bagage vervoeren. Met de 2e en 3e zitrij creëer je tot 7 zitplaatsen. Alle zitplaatsen bieden veel ruimte en comfort, ook voor volwassenen.

Uitrusting

De Seat Alhambra is leverbaar in twee standaard uitrustingsniveaus: Reference en Style. De basis uitrusting Reference biedt al een zeer compleet pakket aan systemen, opties en accessoires aan. Standaard heeft de auto ABS, stabiliteit systeem ESC, traction control en EDS. In de Style uitvoering is de auto voorzien van een sportonderstel, een elektrisch bedienbaar panorama dak, uitgebreide audiovoorziening, mistlampen vóór, cruise control, automatische schuifdeuren, parkeerassistentie en een camera bij het achteruit rijden. Seat biedt veel losse opties en accessoires aan die tegen meerprijs verkrijgbaar zijn. Zo kun jij jouw Alhambra verder naar wens aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

De Seat Alhambra is verkrijgbaar met de volgende motoren. Alle motoren beschikken over het start/stopsysteem voor een lager brandstofverbruik en dus beter voor het milieu. Tevens wordt middels een ingenieus systeem de krachten die vrijkomen bij het remmen hergebruikt (remenergie regeneratie).

  • 1.4 TSI DSG Ecomotive benzinemotor, 150 pk / 110 kW, B-label
  • 1.4 TSI Ecomotive, benzinemotor, 150 pk / 110 kW, B-label
  • 2.0 TSI DSG benzinemotor, 200 pk / 147 kW, C-label (alleen in Style uitvoering)
  • 2.0 TDI DSG Ecomotive dieselmotor, 140 pk / 103 kW, B-label
  • 2.0 TDI E-Ecomotive dieselmotor, 140 pk / 103 kW, B-label
  • 2.0 TDI dieselmotor, 170 pk / 125 kW, B-label (alleen in Style uitvoering)
  • 2.0 TDI DSG Ecomotive dieselmotor, 170 pk / 125 kW, B-label (alleen in Style uitvoering)

Er is ook een 4 wiel aangedreven Alhambra, alleen verkrijgbaar met de 2.0 TDI dieselmotor in Style uitrusting.

Concurrentie

Seat Alhambra - 7 zitplaatsen 1De Seat Alhambra ziet in alle fullsize-MPV modellen met 7 zitplaatsen een potentiële concurrent. Denk aan onder andere:

Prijzen

Er is al een Seat Alhambra vanaf € 38.795,- (Reference). De Style uitvoering kost € 2.800,- méér. De 4 wiel aangedreven Alhambra kost € 44.500,-.

Meer weten over de Seat Alhambra en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.seat.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2