Renault Laguna Break

Written by on 1 februari 2014 in stationwagon - Reacties uitgeschakeld voor Renault Laguna Break

 

Op zoek naar een auto met 7 zitplaatsen, maar geen interesse in een grote MPV of zelfs een mini-van? Dan is een stationwagen een goed alternatief. Er zijn meerdere merken die hun stationwagen, break of estate de optie hebben gegeven om twee extra zitplaatsen in de kofferbak te plaatsen. De Renault Laguna is zo’n auto. Let op, het gaat om de eerste generatie Laguna waar een bankje achterin geplaatst kan worden.


Renault Laguna Break met 7 zitplaatsen

De Renault Laguna is een grote middenklasse auto. In 1994 kwam de eerste generatie Laguna op de markt en was direct een groot succes. Niet alleen bij particulieren, ook zakenrijders zagen de Laguna wel zitten. Er kwam een jaar later ook een Renault Laguna Break (stationwagen). In 1998 werd een grondige facelift doorgevoerd. De tweede generatie Laguna volgde in 2000. Ook van de tweede generatie komt een stationwagen op de markt: de Laguna Grand Tour (of Estate in sommige landen). In 2005 volgt een facelift van de Laguna. In 2007 volgt de derde generatie, inclusief een stationwagen die de naam Laguna Estate mee krijgt.

Renault Laguna - 7 zitplaatsen 1Het is alléén de eerste generatie Laguna die de mogelijkheid bood tot 7 zitplaatsen. Middels een klein bankje in de grote bagageruimte, konden twee extra personen meereizen. Het zijn zitplaatsen die vooral voor kinderen geschikt zijn. De zitrichting is tegengesteld aan de rijrichting. Bij de latere Laguna modellen wordt minder de nadruk gelegd op de enorme bagageruimte. De auto wordt meer bestempeld als ‘lifestyle’ stationwagen. De kofferruimte is compacter, de daklijn minder ver en hoog doorgetrokken.

Uitrusting

Franse auto’s staan bekend om hun rijcomfort. Dat is bij Renault niet anders. De Renault Laguna van de eerste generatie is verkocht in verschillende uitrustingsniveaus. Standaard waren de meeste auto’s voorzien van stuurbekrachtiging, airbags, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale deurvergrendeling, ABS, airco en audio. Door opties en accessoires tegen meerprijs kon de Laguna verder naar eigen wens worden uitgerust en aangekleed. Vooral de Renault Laguna modellen van bouwjaar 2000 zijn verkocht met een zeer rijke uitrusting. Men heeft, met de komst van de tweede generatie Laguna in het vooruitzicht, véél auto’s van de eerste generatie nog willen verkopen om niet met oude modellen te zitten, als de nieuwe Laguna er al is. Daarom heeft men scherpe aanbiedingen gedaan, waaronder de auto boordevol opties en accessoires aan de man brengen. Houd hier rekening mee, wanneer je nog een oudere Laguna met 7 zitplaatsen wilt kopen.

Techniek / motoren

De eerste generatie Renault Laguna is geleverd met de onderstaande motoren:

 • 1.8 8V benzinemotor (95 pk)
 • 2.0 8V benzinemotor (115 pk)
 • 2.0 16V benzinemotor (140 pk)
 • 3.0 V6 benzinemotor (170 pk)
 • 2.2 12V dieselmotor (80 pk)
 • 2.2 12V turbodieselmotor (115 pk)

Na enkele jaren zijn de motoren aangepast, dan wel vervangen (Phase II)

 • 1.6 16V benzinemotor (110 pk)
 • 1.8 16V benzinemotor (125 pk)
 • 2.0 16V benzinemotor (140 pk)
 • 1.9 dTi dieselmotor
 • 1.9 dCi commonrail dieselmotor

Concurrentie

Renault Laguna - 7 zitplaatsenDe Renault Laguna Break met 7 zitplaatsen (alleen eerste generatie) heeft concurrentie van andere stationwagen varianten met 7 zitplaatsen die beschikbaar waren in dezelfde periode (1994-2000). Denk onder andere aan de Mercedes-Benz E-klasse, Audi A6 Avant en Volvo V70.

Prijzen

De Renault Laguna Break, zoals de eerste generatie van de Laguna Estate werd genaamd, is alleen nog te vinden als gebruikte auto. De prijs is afhankelijk van vraag en aanbod. Factoren die een rol spelen zijn onder andere de staat van de auto (van binnen, buiten en onder de motorkap), kilometerstand, brandstof, bouwjaar en meer zaken. Voor enkele duizenden euro’s heb je een goede Laguna. Nogmaals benadrukt, dat 7 zitplaatsen alleen in de eerste generatie van de Laguna Break als optie leverbaar waren.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Renault? Kijk op www.renault.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2