Renault Grand Espace

Written by on 31 januari 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Renault Grand Espace

 

De Renault Espace, of Grand Espace zoals hij wordt verkocht, met 7 zitplaatsen is al bijna 30 jaar op de markt. Met recht mag de Renault Espace worden beschouwd als één van de grondleggers van het segment MPV. Inmiddels zijn we meerdere generaties van de Espace verder en nog altijd is hij een veel geziene auto op de Nederlandse wegen.


Renault Espace met 7 zitplaatsen

De eerste Renault Espace kwam op de markt in 1984. Op de Europese wegen was er geen andere auto als de Espace. Het design week sterk af van de traditionele auto’s uit die tijd, maar het was ook geen busje of mini-van. De ruimte binnenin was enorm en de mogelijkheid voor het makkelijk vervoeren van 7 personen, was zeker voor grotere gezinnen een uitkomst. Een succes was geboren.

Wist jij dat het ontwerp van de Espace ook in handen van Peugeot had kunnen vallen? De ontwerper van de Espace is begin jaren ’70 nauw betrokken bij het ontwerp van een andere bekende in het segment van MPV’s: de Chrysler Voyager. Deze ontwerper was zo overtuigd van het succes van een dergelijk model met 7 zitplaatsen, dat hij ook zelf een ontwerp maakte. Chrysler Europe komt begin jaren ’80 in handen van PSA (o.a. Peugeot), maar men heeft bij Peugeot geen geld om een model op de markt te brengen. De betreffende ontwerper klopt met zijn idee aan bij Renault en de rest is geschiedenis.

Renault Espace met 7 zitplaatsenDe Renault Espace kent inmiddels al vier generaties. De eerste generatie liep van 1984 tot 1991. De tweede tot 1997 en de derde generatie tot 2003. Vanaf 2003 ziet de Renault Espace er nagenoeg hetzelfde uit. Drastische wijzigingen doen zich niet meer voor. De tekeningen van een compleet nieuwe Renault Espace 5e generatie gaan al tijden de ronde. Het model van de nieuwe Espace wijkt sterk af van het traditionele design.

De Renault Espace is niet het enige model van Renault met 7 zitplaatsen. Ook de Renault Grand Scenic en de Renault Grand Kangoo bieden deze mogelijkheid.

Uitrusting

De Renault Espace, of zoals hij in de catalogus staat: de Renault Grand Espace, is leverbaar in de versies: Dynamique en Initiale, waarbij Dynamique als de basisuitrusting geldt. Inbegrepen zijn, naast de 7 zitplaatsen, onder andere: parkeersensoren, airconditioning, uitgebreide audiovoorziening en navigatie

Je kunt de basisuitrusting uitbreiden met zogeheten packs: Pack Technologie of Pack Lumiere. Daarnaast zijn er veel afzonderlijke accessoires en opties tegen meerprijs verkrijgbaar.

Techniek / motoren

De Renault Espace is verkrijgbaar met de volgende motoren:

  • 2.0 liter 16V turbo benzinemotor (170 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter dCi dieselmotor (130 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter dCi dieselmotor (150 pk), handgeschakeld of automaat
  • 2.0 liter dCi dieselmotor (175 pk), handgeschakeld of automaat

Concurrentie

Concurrentie vindt de Renault Espace in andere fullsize MPV’s, zoals de Ford Galaxy, Lancia Voyager, Citroen C8, Peugeot 807, Seat Alhambra of de Volkswagen Sharan.

Prijzen

Renault Espace met 7 zitplaatsen 1Er is al een Renault Espace vanaf € 45.990,-. De meest uitgebreide versie, de Initiale, heeft een vanafprijs van € 57.990,-. De prijs komt hoger te liggen, wanneer jij jouw Espace aankleedt met extra opties en accessoires.

Meer weten over de Renault Espace? Kijk dan op www.renault.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2