Peugeot Partner Tepee

Written by on 1 februari 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Peugeot Partner Tepee

 

De Peugeot Partner Tepee is één van de auto’s met 7 zitplaatsen van de Franse autofabrikant. De Peugeot Partner is als bestelauto al jarenlang een bekend gezicht op de Nederlandse wegen. Voor het vervoeren van personen is er de Partner Tepee. Een praktische, ruime auto met veel toepassingsmogelijkheden. En met 7 zitplaatsen ideaal voor het grotere gezin. Modellen op basis van een bestelauto zijn goedkoper dan midi-MPV’s.


Peugeot Partner Tepee met 7 zitplaatsen

In samenwerking met Citroën heeft Peugeot midden jaren ’90 gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe bestelauto. In 1997 introduceerde Peugeot de nieuwe Peugeot Partner, waar Citroën de nieuwe Citroën Berlingo aan het publiek voorstelde. Een dergelijke samenwerking zien we meer in de jaren erna.

Peugeot Partner Tepee met 7 zitplaatsenDe Peugeot Partner viel op door de handige schuifdeuren en de hoge daklijn. De auto viel in de smaak bij mensen die zochten naar een praktische, no-nonsense auto. Wel de voordelen van een MPV, maar niet het prijskaartje ervan. Dat gold óók voor de Citroën Berlingo. Beide modellen hebben in de jaren erna meermaals een upgrade gekregen, met name ook op het gebied van comfort. Door de komst van de kleinere Peugeot Bipper Tepee en de Citroën Nemo, hebben Peugeot en Citroen de Partner en Berlingo hoger in de markt kunnen positioneren.

De Peugeot Partner Tepee is niet het enige model van Peugeot met 7 zitplaatsen. Zo zijn er ook de Peugeot 308 SW, Peugeot 4007, Peugeot 5008, Peugeot 807 en de Peugeot Expert Tepee.

Uitrusting

Standaard is de Peugeot Partner Tepee voorzien van alle basisfunctionaliteiten. De auto beschikt standaard over ABS, airbags voor, centrale deurvergrendeling en elektronische startonderbreking. De auto heeft 15” stalen velgen. Wil je meer aan opties en accessoires, dan kun je kiezen uit één van rijker uitgeruste niveaus:

  • Access
  • Active
  • Family

Peugeot Partner Tepee met 7 zitplaatsen 1De auto biedt van binnen een zee aan ruimte, welke via de grote achterklep en de praktische schuifdeuren aan de zijkanten zeer toegankelijk is. Als alle stoelen op de 2e en 3e zitrij worden verwijderd, heb je méér dan 3.000 liter aan bagageruimte tot je beschikking. Naast deze opbergruimte heeft de Partner veel opbergvakjes voor kleinere spullen.

Techniek / motoren

De Peugeot Partner Tepee kan geleverd worden met een benzine- of dieselmotor:

  • 1.6 liter VTi benzinemotor, 98 pk, handgeschakeld (Access)
  • 1.6 liter VTi benzinemotor, 120 pk, handgeschakeld (Active en Family)
  • 1.6 liter HDiF dieselmotor, 75 pk, handgeschakeld (Access)
  • 1.6 liter e-HDi dieselmotor, 92 pk, handgeschakeld (Active)
  • 1.6 liter e-HDi dieselmotor, 92 pk, automaat (Active)

Concurrentie

De Peugeot Partner Tepee kan zondermeer de concurrentie aan met elke midi-MPV op de markt. Er zijn veel merken die op basis van hun bestelauto ook een variant voor personenvervoer met 7 zitplaatsen hebben uitgebracht. Denk aan de Opel Combo, Volkswagen Caddy, Fiat Doblo, Renault Kangoo, Ford Tourneo Connect en natuurlijk de Citroën Berlingo.

Prijzen

De Peugeot Partner Tepee is al te koop voor € 19.995,- Prijzen lopen op, afhankelijk van jouw keuzes in uitrusting en extra accessoires tot bijna € 27.000,-. En dat is gelijk aan de prijs van een basis midi-MPV. De Peugeot Partner Tepee valt in de lease in de 25% bijtelling.

Meer weten over de Peugeot Partner Tepee? Kijk op www.peugeot.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?
Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2