Peugeot Expert Tepee

Written by on 31 januari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Peugeot Expert Tepee

 

De Peugeot Expert Tepee is de variant voor personenvervoer van de bestelwagen Peugeot Expert. Door de auto geschikt te maken voor personenvervoer, ontstaat een mini-van met 7 zitplaatsen of in busopstelling zelfs tot 9 zitplaatsen. De Expert Tepee is voorzien van veel systemen en techniek die ook in normale personenauto’s zitten, waardoor je een unieke combinatie van veel ruimte en rijcomfort krijgt.


Peugeot Expert Tepee met 7 zitplaatsen

Peugeot Expert Tepee - 7 zitplaatsenDe geschiedenis van de Peugeot Expert gaat terug tot midden jaren ’90. Peugeot, Citroen, Fiat en Lancia slaan de handen ineen en ontwikkelen een model auto dat zowel in een variant voor goederen- als personenvervoer wordt uitgebracht. Elk merk geeft aan de ontwikkelde auto een laatste ‘finishing touch’ waardoor men de auto’s onder eigen label in de markt kan zetten.

Alle merken brengen een MPV uit én een nieuwe generatie bedrijfswagen (behalve Lancia die géén bedrijfswagens voert). De MPV modellen zijn een succes. Vooral de Peugeot 806 doet het erg goed, mede vanwege het degelijke imago dat Peugeot als merk heeft. De bedrijfswagen wordt als Peugeot Expert in de markt gezet. Het eerste model wordt tot 2006 aangehouden.

In 2007 volgt de nieuwe generatie bedrijfswagen (mini-bus). Ook hier betreft het weer een samenwerking met Citroen en Fiat. De nieuwe Peugeot Expert, Citroen Jumpy en Fiat Scudo zien er zeer goed uit. Van de nieuwe Expert wordt ook een variant voor personenvervoer gemaakt: de Peugeot Expert Tepee. Deze auto is ruimer dan de fullsize MPV Peugeot 807. De doelgroep voor de Expert Tepee is het grote gezin dat nog meer ruimte en zitplaatsen nodig heeft en het bedrijfsleven (zakelijk personenvervoer, zoals taxi’s en shuttlebus diensten).

Uitrusting

De Peugeot Expert Tepee is meer dan alleen een omgebouwde bestelwagen. Veel toepassingen, systemen en technologie die in personenauto’s zitten, zijn ook toegepast in de Expert Tepee. Denk alleen al aan geluidsisolatie om rijden in de auto comfortabel te maken, ABS, airbags, airconditioning, comfortabele stoelen, uitgebreide audiovoorzieningen en nog veel meer. Door het toevoegen van extra opties en accessoires, al dan niet in een pakket van Peugeot, kun je de Expert Tepee verder naar wens en tegen meerprijs uit rusten.

Techniek / motoren

De Peugeot Expert Tepee is voorzien van één van de volgende motoren:

  • 2.0 liter benzinemotor (140 pk)
  • 1.6 liter 90 MultiJet dieselmotor (90 pk)
  • 2.0 liter 120 MultiJet dieselmotor (120 pk)
  • 2.0 liter 140 MultiJet dieselmotor (136 pk)
  • 2.0 liter 165 MultiJet dieselmotor (163 pk)

Concurrentie

Peugeot Expert Tepee - 7 zitplaatsen 1De directe concurrentie vindt de Peugeot Expert Tepee in de zusterwagens: Fiat Scudo en Citroen Jumpy Multispace. Echter ook andere merken hebben mini-vans in het assortiment, zoals Ford Tourneo Custom, Mercedes-Benz Viano of de Renault Trafic Passenger.

Prijzen

In 2014 staat de Peugeot Expert Tepee niet meer in aanbod van Peugeot op de website. Er zijn legio gebruikte modellen te vinden op internet en bij de dealers.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Peugeot? Kijk dan eens op www.peugeot.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2