Peugeot 807

Written by on 31 januari 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Peugeot 807

 

De Peugeot 807 is een fullsize-MPV met 7 zitplaatsen. De enorme binnenruimte is flexibel in te delen. Of je nu veel bagage wilt vervoeren of juist tot wel 7 personen op comfortabele wijze wilt meenemen. Het kan in de Peugeot 807. De auto is naar eigen wens uit te rusten met opties en accessoires. Een ideale auto voor het grote gezin.


Peugeot 807 met 7 zitplaatsen

Peugeot 807 - 7 zitplaatsenVanaf halverwege jaren ’90 heeft Peugeot een fullsize MPV in haar assortiment. Men bespeurde de toenemende behoefte in de markt naar ruime, mono-volume auto’s waarvan de ruimte flexibel in te delen is door de zitplaatsen weg te vouwen of te verwijderen. Tot dan heerste de Renault Espace over dit marktsegment.

Peugeot ontwierp samen met Citroen, Lancia en Fiat een MPV en de merken brachten ieder voor zich, onder eigen naam (Lancia Zeta, Fiat Ulysse, Citroen Evasion, Peugeot 806) en met eigen motoren, de MPV op de markt. Het model is zeer succesvol en betrouwbaar gebleken. In 2002 brengen de vier merken de 2e generatie uit. Peugeot geeft deze nieuwe generatie de naam: 807. De samenwerking tussen de vier merken loopt nog vele jaren door. Uiteindelijk nemen Fiat en Lancia afscheid van de MPV en brengen andere modellen in het segment uit (onder andere: Lancia Voyager). De Citroen C8 en Peugeot 807 zijn nog wel duidelijk aan elkaar gelieerd.

De Peugeot 807 is een zeer ruime, praktische auto. De binnenruimte is flexibel in te delen. Wil je 7 personen vervoeren, dan installeer je de twee, als optie verkrijgbare, losse stoelen op de 3e zitrij. Alle zitplaatsen bieden veel zitruimte, ook voor volwassenen. Optioneel kan er zelfs voor stoelen gekozen worden die 180 graden kunnen draaien, zodat een vergaderopstelling ontstaat. Wil je liever veel bagage vervoeren, verwijder dan stoelen en je hebt de beschikking over bijzonder veel bagageruimte. De binnenruimte is zeer toegankelijk via de grote schuifdeuren aan beide zijden en via de grote achterklep.

De 807 is niet het enige model van Peugeot met de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen. Zo zijn er ook de Peugeot 5008, Peugeot 308 SW (oude model), Peugeot 4007 (niet meer in Nederland) en de Peugeot Partner Tepee. De Peugeot 807 staat vanaf 2014 niet meer in de folder van Peugeot.

Techniek / motoren

De Peugeot 807 heeft in de laatste jaren keuze uit de volgende dieselmotoren gehad:

  • 2.0 liter HDiF dieselmotor (136 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter HDiF dieselmotor (163 pk), sequentiële automatische versnelling

Eerder zijn ook 2.0 liter en 2.2 liter benzinemotoren beschikbaar geweest. Deze vind je in de oudere modellen.

Concurrentie

Peugeot 807 - 7 zitplaatsen 1De Peugeot 807 heeft alle fullsize MPV modellen met optioneel 7 zitplaatsen van andere merken als concurrent. Denk aan de:

Prijzen

De Peugeot 807 was leverbaar voor iets meer dan € 42.000,- en daarmee niet anders geprijsd dan andere gangbare MPV modellen in het segment. In de markt voor gebruikte auto’s kun je al een Peugeot 807 van de eerste generatie vinden voor enkele duizenden euro’s.

Meer weten over gangbare modellen van Peugeot en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.peugeot.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2