Opel Zafira Tourer

Written by on 1 februari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Opel Zafira Tourer

 

Eind 2011 komt de Duitse autofabrikant Opel met de nieuwe Opel Zafira Tourer. Het is de 3e generatie van de succesvolle Zafira met 7 zitplaatsen. Ditmaal is gekozen voor een heel nieuw design. De auto beschikt over veel nieuwe technologie.


Opel Zafira Tourer met 7 zitplaatsen

Opel Zafira Tourer met 7 zitplaatsenDe Opel Zafira werd voor het eerst in 1999 geïntroduceerd. Hij kwam uit in het segment: midi-MPV. Een MPV maar kleiner, omdat het is gebouwd op het platform van een bestaande middenklasser. In het geval van de Zafira is dat op de basis van de Opel Astra. Het compacte formaat bood veel plezier in het (stads)verkeer, zoals bij parkeren. De Zafira had in de periode van introductie de Opel Sintra als grote broer. De Sintra is verdwenen van het toneel.

De Opel Zafira was in meerdere opzichten een unieke auto. Het was de eerste midi-MPV met standaard 7 zitplaatsen. Middels een weldoordacht systeem konden de twee stoelen op de 3e zitrij in het geheel wegklappen in de vloer. Er ontstond een geheel vlakke laadvloer. Dit systeem wordt later door vele merken overgenomen. In 2002 krijgt de Opel Zafira een kleine facelift, maar in 2005 volgt een 2e generatie Opel Zafira. Naast een nieuw uiterlijk, is ook het gamma motoren aangepakt. Zowel de diesel- als benzinemotoren zijn sterker geworden.

Eind 2011 introduceert Opel de 3e generatie van de succesvolle Zafira. De naam wordt officieel: Opel Zafira Tourer. De auto wint 10 centimeter in lengte, wat de binnenruimte nog meer ten goede komt. Er zijn veel nieuwe opties beschikbaar, zoals een ingebouwde fietsendrager voor maar liefst 4 fietsen.

Uitrusting

Opel Zafira Tourer met 7 zitplaatsen 1De auto is verkrijgbaar in 4 uitrustingsniveaus. Luxe en comfort, technologie en andere opties nemen toe naarmate je een hoger uitrustingsniveau kiest. Standaard is de Zafira Tourer al rijk uitgerust. Een opvallende verandering ten opzichte van voorgaande generaties Opel Zafira, is het laten vallen van 7 zitplaatsen als standaard uitrusting. De Opel Zafira Tourer is standaard een auto met 5 zitplaatsen en kan optioneel worden geleverd met een 3e zitrij. De uitrustingsniveaus zijn:

  • Berlin
  • Business
  • Design Edition
  • Cosmo

Techniek / motoren

De Opel Zafira Tourer is verkrijgbaar met zowel een benzine- als een dieselmotor:

  • 1.6 Ecoflex benzinemotor (115 pk)
  • 1.8 Ecotec benzinemotor (140 pk)
  • 1.7 CDTi Ecoflex dieselmotor (100 pk)
  • 1.7 CDTi Ecoflex dieselmotor (125 pk)

Concurrentie

De Opel Zafira Tourer komt uit in het segment midi-MPV en heeft concurrenten in onder andere: Mazda 5, Volkswagen Touran, Ford Grand C-Max en Ford S-Max, Peugeot 5008, Citroen Grand c4 Picasso en Renault Grand Scenic.

Prijzen

Opel heeft met de Zafira Tourer gekozen voor een prijsopbouw, zoals die ook bij Volkswagen wordt toegepast. Je betaalt voor de opties, bovenop de basis prijs. Wil je de opties niet? Dan betaal je er ook niet voor. De 3e zitrij heeft een meerprijs van € 895,-. Wil je de stoelen op de 2e zitrij flexibel kunnen instellen? Naar voren, naar achteren, maar ook naar links of rechts? Meerprijs: €395,-.

Wil jij meer informatie over de Opel Zafira Tourer? Kijk dan op www.opel.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?


UA-53613742-2