Opel Sintra

Written by on 31 maart 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Opel Sintra

 

De Opel Sintra is een fullsize MPV met 7 zitplaatsen. De auto is in 1996 gelanceerd door General Motors, waar Opel destijds onder viel. De ruimte in de grote MPV is flexibel in te delen. Veel bagage of juist veel zitplaatsen, in de Sintra is het in een handomdraai te realiseren. De Opel Sintra is identiek aan de Chrysler Trans Sport (en dus ook Pontiac Trans Sport, 2e generatie).


Opel Sintra met 7 zitplaatsen

Opel Sintra - 7 zitplaatsenIn 1996 introduceert Opel, vallend onder het General Motors concern, een nieuwe fullsize MPV op de Europese markt: de Opel Sintra. De Sintra is geen nieuw ontwerp. Het is een ‘rebadged’ Pontiac en Chrysler Trans Sport, die overigens óók op de Nederlandse wegen zijn te bespeuren. De Opel Sintra heeft 7 ruime zitplaatsen of zelfs 8 zitplaatsen behoort tot de mogelijkheden. De indeling binnenin de auto is naar wens in te richten.

Wil je 7 zitplaatsen of juist véél ruimte voor bagage? De keuze is aan jou! Er zijn zelfs varianten uitgebracht, waarbij de stoelen vóór 180 graden kunnen draaien. Door de stoelen van de middelste rij dicht te klappen tot tafeltjes, kun je met vier man comfortabel in de vergaderopstelling zitten. De ruimte kun je bereiken via de grote achterklep en de schuifdeuren aan de zijkant.

De Opel Sintra is slechts 3 jaar op de Europese markt beschikbaar. Door mindere resultaten op de EuroNCAP veiligheidstests, wordt besloten hem in 1999 van de markt te halen. In dezelfde periode wordt de midi-MPV: Opel Zafira op de merkt gezet. Dit wordt de zevenzitter van Opel voor vele jaren na de Sintra.

Uitrusting

De Opel Sintra heeft een zeer aangenaam rijgedrag. Het voelt majestueus om te rijden in de Sintra. Standaard is de Sintra voorzien van ABS, airbags vóór, een aluminium motorkap voor extra kreukelzone en om gewicht te besparen.

Techniek / motoren

De Opel Sintra heeft een drietal motoren tot de beschikking. De transmissie is handgeschakeld.

  • 2.2 liter benzinemotor
  • 3.0 liter V6 benzinemotor
  • 2.2 liter DTi dieselmotor

Concurrentie

Opel Sintra - 7 zitplaatsen 1De fullsize MPV Opel Sintra heeft, gedurende de levensduur en als gebruikte auto in de jaren erna, concurrentie van onder andere: Volkswagen Sharan, Ford Galaxy, Seat Alhambra, Peugeot 807, Citroen C8 of Aziatische modellen als de Toyota Previa of Kia Carnival.

Prijzen

De Opel Sintra koop je alleen nog in het gebruikte segment. Door het aanbod en de prijzen goed te vergelijken, kun je veel geld besparen. Kijk voor het aanbod Opel Sintra modellen met 7 zitplaatsen eens op autoscout24.nl of autotrack.nl.

Meer weten over de actuele modellen en aanbiedingen van Opel? Kijk dan eens op www.opel.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2