Opel Combo Tour

Written by on 1 februari 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Opel Combo Tour

 

De Opel Combo heeft al heel wat jaren een vaste plek in het assortiment bedrijfswagens van Opel. De Opel Combo Tour is de variant geschikt gemaakt voor personenvervoer met optioneel 7 zitplaatsen. De auto krijgt de uitrusting van een personenwagen en de ruimte van de, van origine bestelwagen is flexibel in te delen. De auto is hierdoor geschikt voor zowel voor personen- als goederenvervoer. Of een combinatie hiervan. De Combo Tour is ook zeer geschikt als een gezinsauto voor het grote gezin.


Opel Combo Tour met 7 zitplaatsen

Opel Combo Tour - 7 zitplaatsenAl vanaf 1985 heeft de Duitse autofabrikant Opel de Combo in het assortiment. Heel lang werd een bestaand model voorzien van een grote, lomp ogende laadruimte, waardoor een bestelwagen ontstond. De ontwikkel- en productiekosten van een nieuwe auto konden zo laag blijven, omdat men gebruikt maakte van een bestaand ontwerp en reeds aanwezige productielijnen.

Op basis van de Opel Kadett E is de eerste generatie (1985) Opel Combo gebouwd. De tweede generatie (1994) is op basis van de Opel Corsa gebouwd. De derde generatie (2001) is wederom op de dan nieuwe Corsa gebouwd. In 2011 gooit men het over een andere boeg. De nieuwe generatie Opel Combo wordt niet zelf gemaakt op basis van en eigen model auto. Men ‘leent’ het model van de Fiat Doblo en bouwt op dit model de nieuwe Combo. De Fiat Doblo en Opel Combo lijken dan ook sterk op elkaar. Het delen van ontwerpen wordt steeds vaker in de auto industrie toegepast.

De nieuwe Combo (2012) heet als bestelwagen twee lengtes en twee hoogtes waar je uit kunt kiezen. Handig voor bedrijven die een bedrijfswagen moeten uitzoeken. Er is een Combo voor elk wat wils. De Combo Tour, de variant voor personenvervoer, kan optioneel 7 zitplaatsen hebben. De auto heeft standaard grote schuifdeuren, wat bijvoorbeeld zéér handig is voor het plaatsen van kinderen in de kinderstoeltjes. Door de indeling in te stellen zoals jij wilt, veel zitplaatsen of juist veel bagageruimte, kun jij in de Opel Combo Tour vervoeren wat je wilt. Zoals jij het wilt!

Uitrusting

De Combo Tour kent 3 standaard uitrustingsniveaus:

  • Selection
  • Edition
  • Cosmo

Opel Combo Tour - 7 zitplaatsen 1Standaard is de Combo Tour voorzien van onder andere: stuurbekrachtiging, centrale portier vergrendeling, elektrisch bedienbare ramen vóór, instelbare stoel berijder, airbag en ABS. Kies je voor een hoger uitrustingsniveau, dan komt er meer technologie ten behoeve van veiligheid en rijcomfort in de auto. Ook zaken als andere bekleding, entertainment of andere velgen, worden geleverd bij de hogere uitrusting. Bovenop de standaard uitrustingsniveaus zijn veel losse opties tegen meerprijs beschikbaar.

Techniek / motoren

De Opel Combo Tour kan worden uitgerust met één van de onderstaande motoren. Alle motoren, behalve de CNG motor, zijn voorzien van een start/stop systeem. Dit zorgt voor minder verbruik, lagere emissie en is dus beter voor het milieu.

  • 1.4 ecoFLEX benzinemotor (95 pk), 5 versnellingen handgeschakeld
  • 1.4 ecoFLEX CNG (aardgas)motor (120 pk), 6 versnellingen handgeschakeld
  • 1.3 CDTI ecoFLEX dieselmotor, 5 versnellingen handgeschakeld
  • 1.6 CDTI ecoFLEX dieselmotor (90 pk), 6 versnellingen handgeschakeld of Tecshift automaat
  • 1.6 CDTI dieselmotor (105 pk), 6 versnellingen handgeschakeld
  • 2.0 CDTI dieselmotor (135 pk), 6 versnellingen handgeschakeld

Concurrentie

De Opel Combo Tour met 7 zitplaatsen neemt het op tegen gelijksoortige modellen van andere merken binnen hetzelfde segment. De auto’s hebben allemaal een identieke ‘broer’ als bestelwagen. Denk onder meer aan de :
Volkswagen Caddy Combi Maxi
Peugeot Partner Tepee
Citroen Berlingo Multispace
Fiat Doblo Family
Renault Grand Kangoo
Ford Grand Tourneo Connect

Prijzen

Er is al een Opel Combo Tour vanaf € 21.175,-. Afhankelijk van jouw keuze voor uitrusting, de variant (verhoogd dak) en alle opties die je naar wens tegen meerprijs kunt nemen, loopt de prijs op.

Meer weten over de Opel Combo Tour en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.opel.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2