Nissan X-Trail

Written by on 1 februari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Nissan X-Trail

 

In 2001 introduceert het Japanse Nissan een SUV op de markt met de naam X-Trail. De auto heeft 5 zitplaatsen, zowel in de eerste als tweede generatie. De derde generatie van de Nissan X-Trail, vanaf 2014, heeft 7 zitplaatsen.


Nissan X-Trail met 7 zitplaatsen

Nissan X-Trail - 7 zitplaatsenHet Japanse automerk Nissan voert de X-Trail vanaf 2001 in het assortiment. De grote auto biedt veel ruimte en staat, zoals gebruikelijk bij auto’s in het segment SUV, hoog op de wielen. Dit benadrukt het uiterlijk van een terreinwagen, terwijl de auto binnenin en onder de motorkap aan alle wensen van een personenauto voldoet.

Denk bijvoorbeeld aan veel systemen die bijdragen aan veiligheid en rijcomfort. De Nissan X-Trail van de eerste generatie (2001-2007) heeft 5 zitplaatsen. Dat geldt ook voor de tweede generatie (2007-2014). In 2014 komt de derde generatie op de markt. De auto vervangt niet alleen het voorgaande model van de Xtrail, maar ook de Nissan Qashqai+2. Deze laatste bood 7 zitplaatsen. Omdat van de nieuwe generatie Qashqai (2014) geen ‘+2’ variant wordt gemaakt, schuift men die optie van 7 zitplaatsen door naar de nieuwe Nissan X-Trail.

Nieuwe Nissan X-Trail

Nissan X-Trail - 7 zitplaatsen 2De nieuwe Nissan X-Trail heeft een ander uiterlijk dan de eerste generaties. Het hoekige model is vervangen door een modern, gestroomlijnd design. De auto neigt meer naar een cross-over. De nieuwe X-Trail lijkt meer op de Nissan Murano en nieuwe Qashqai. Het gehele assortiment wordt wereldwijd meer op elkaar afgestemd.

Uitrusting

De Nissan X-Trail (2014) is naast een rijke standaarduitrusting te voorzien van veel opties en accessoires. Systemen die bijdragen aan veiligheid en rijcomfort zijn door Nissan samengepakt in het Nissan Safety Shield. Denk hierbij aan systemen als: Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Moving Object Detection. De auto kan verkeersborden lezen en helpt de auto binnen de rijbaan houden. Het interieur is naar smaak te kiezen. Lederen bekleding behoort tot de mogelijkheden. De zeven zitplaatsen bieden ruim plaats aan de passagiers. Een glazen panoramadak geeft veel licht en een extra ruimtelijk effect in de auto.

Techniek / motoren

De X-Trail kan beschikken over de volgende motoren:

  • dCi viercilinder turbodiesel (130 pk), 2WD
  • dCi viercilinder turbodiesel (130 pk), 4WD
  • 1.6 liter DIG-T benzinemotor (163 PK)

Concurrentie

Nissan X-Trail - 7 zitplaatsen 1De Nissan X-Trail zal het opnemen tegen SUV en cross-over modellen met 7 zitplaatsen. Denk aan:

Prijzen

Er zijn nog geen verkoopprijzen van de Nissan X-Trail (2014) bekend. De X-Trail van de tweede generatie, zonder 7 zitplaatsen, heeft een vanafprijs van € 44.220,-

Meer weten over de (nieuwe) Nissan X-Trail en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.nissan.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2