Nissan NV200 Evalia

Written by on 1 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Nissan NV200 Evalia

 

De Nissan NV200 Evalia, ook wel kortweg Nissan Evalia, is een mini-van met 7 zitplaatsen. De Evalia is de variant voor personenvervoer op de succesvolle Nissan NV200. Hij is er in een versie voor 5 en voor 7 personen. De scherp geprijsde Nissan Evalia is een goed alternatief voor een MPV of midi-MPV.


Nissan NV200 Evalia met 7 zitplaatsen

Nissan NV 200 Evalia - 7 zitplaatsenDe Nissan NV200 Evalia is vanaf 2009 verkrijgbaar. Hij is uitgebracht om meerdere modellen van Nissan één volwaardig opvolger te geven. Modellen als de Kubistar en de Vanette zijn dan ook niet meer leverbaar na de komst van de Nissan Evalia. Met de NV200 Evalia heeft men een interessant model uitgebracht. Interessant in zowel het ontwerp, de functionaliteit en in de prijs, zowel voor particulier als zakelijk gebruik.

De Nissan NV200 Evalia heeft in 2011 de prestigieuze prijs ‘New York’s Taxi of Tomorrow gewonnen. De prijs bestaat uit een contract met de stad New York met een duur van 10 jaar, waarbinnen alle 13.000 gele taxi’s in de stad moeten worden vervangen. De Evalia zal hiervoor worden ingezet, voor dit doel voorzien van een elektrische aandrijving.

Uitrusting

De Nissan Evalia is verkrijgbaar in een variant met 5 en met 7 zitplaatsen. Met een lengte van 4,40 meter is hij niet bijzonder groot. Dat maakt hem zeer goed bestuurbaar in het dagelijks verkeer en handig bij parkeren. Desalniettemin biedt de Evalia enorm veel binnenruimte. Zelfs met de 7 zitplaatsen is er nog ruimte voor 500 liter bagage. Indien alle zitplaatsen zijn verwijderd, loopt dit op tot ruim 2.900 liter.

De standaard uitrustingsniveaus zijn: Visia en Acenta. De basisuitrusting Visia bevat onder andere: 14” stalen velgen, uitgebreide audiovoorziening, alle spiegels, bumpers en handgrepen in de carrosseriekleur mee gespoten, privacy glas, spiegels en ramen elektrisch bedienbaar, centrale vergrendeling, airbags en ABS. Een complete basis uitrusting. De Acenta uitvoering heeft met name meer technologische systemen die het rijden aangenamer maken: cruise control, intelligent key system, achteruitrijdcamera, airconditioning en regen- en lichtsensoren (Visia+).

Techniek / motoren

De Nissan NV200 Evalia is verkrijgbaar met zowel een benzine- als dieselmotor. De motoren voor de Evalia zijn niet afgestemd op het zuinig en groene rijden. De Evalia modellen komen hiermee dan ook niet in aanmerking voor gunstige voordelen op gebied van belastingen.

  • 1.6 liter benzinemotor (100 pk)
  • 1.5 liter dCi dieselmotor (90 pk)
  • 1.5 liter dCi dieselmotor (110 pk)

Concurrentie

Nissan NV 200 Evalia - 7 zitplaatsen 1De Evalia concurreert met mini-vans, zoals: Volkswagen TransporterPeugeot Expert Tepee en Mercedes-Benz Viano, maar óók met MPV’s vanwege zijn formaat en prijsstelling.

Prijzen

Je rijdt al een Nissan NV200 Evalia voor nog geen € 21.000,-. Prijzen lopen op tot bijna € 27.500,- voor de meest rijk aangeklede en uitgeruste standaard Evalia. Tegen meerprijzen zijn accessoires en opties aan te schaffen.

Meer weten over de Nissan NV200 Evalia en actuele aanbiedingen? Kijk op www.nissan.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2