Nieuwe Volkswagen Touran (2015)

Written by on 3 maart 2015 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Volkswagen Touran (2015)

 

In maart 2015 laat de Duitse autofabrikant Volkswagen op de autosalon van Geneve de nieuwe Volkswagen Touran aan het publiek zien. Deze nieuwe Touran is de nieuwe generatie van de succesvolle gezinsauto met natuurlijk optioneel 7 zitplaatsen! De nieuwe Volkswagen Touran is groter, lichter en zuiniger. De auto biedt zowel bestuurder als passagiers volop ruimte, comfort en rijgemak.Nieuwe Volkswagen Touran (2015)

In 2003 introduceert Volkswagen een nieuwe model in het segment midi-MPV: de Touran! De naam is een samenstelling van ‘touring’ en ‘sedan’. De Volkswagen Touran is een typische gezinsauto. De ruimte die de auto biedt, gebouwd op het platform van een middenklasse model, biedt vele mogelijkheden voor met name het grote gezin. De Touran is standaard verkrijgbaar met 5 zitplaatsen en kan tegen een bescheiden meerprijs worden uitgerust met 7 zitplaatsen! Wist jij dat de ruimte en veelzijdigheid van de Touran niet alleen particulieren aantrekt, maar ook zakelijke rijders. De grootste zakelijke afnemer van de Touran in Nederland is overigens de overheid, om meer precies te zijn: de Nederlandse politiekorpsen (bron: Telegraaf)!

In 2006 en in 2010 krijgt de Volkswagen Touran een facelift, waarmee de auto het op dat moment gangbare Volkswagen-gezicht krijgt. Verder blijft het model (technisch) onaangetast. In 2015 komt dáár verandering in. De Duitse autofabrikant introduceert een geheel nieuwe Volkswagen Touran!

Design

nieuwe volkswagen touranHet design van de nieuwe Volkswagen Touran is onmiskenbaar het ontwerp van een ruimtelijk auto in het midi-MPV-segment: de hoge daklijn, grote raampartijen in de carrosserie, gebouwd op het platform van een middenklasse auto. De nieuwe Touran is maar liefst 13 centimeter langer geworden. De wielbasis is gegroeid met ruim11 centimeter. Deze vergroting zorgt voor méér ruimte voor de passagiers en bagage. De bagageruimte is zelfs gegroeid tot de grootste in de klasse midi-MPV.

Natuurlijk is de auto leverbaar met 7 zitplaatsen, die ook nog eens helemaal in de vloer kunnen worden weg gevouwen. Hierdoor ontstaat een volledig vlakke laadvloer. De Touran heeft de typische Volkswagen look en rondom de auto zijn scherpe lijnen in de flanken aangebracht, die de auto een dynamische en krachtige uitstraling geven.

Uitrusting

Volkswagen biedt de nieuwe Volkswagen Touran aan in verschillende uitrustingsniveaus. Afhankelijk van de uitrusting kunnen hypermoderne systemen worden ingebouwd, die bijdragen aan het vergroten van het rijcomfort, de veiligheid en aan de ultieme beleving om in een bijzondere auto te rijden! Wat dacht je van parkeerassistentie … óók wanneer je een aanhanger hebt? Of LED-koplampen? Een klimaatregeling in 3 zones? Connectiviteit met de smartphone? Het kan in de nieuwe Volkswagen Touran.

Techniek / motoren

De nieuwe Volkswagen Touran is een zuinige auto (19% zuiniger dan voorganger). Dat komt niet alleen doordat hij lichter is gemaakt, maar ook door de moderne motoren die in de Touran geleverd kunnen worden:

  • 1.2 liter TSI benzinemotor (110 pk), transmissie handmatig
  • 1.4 liter TSI benzinemotor (150 pk), transmissie handmatig
  • 1.8 liter TSI benzinemotor (180 pk), transmissie 7-traps DSG automaat
  • 1.6 liter TDI dieselmotor (110 pk), transmissie handmatig of 7-traps DSG automaat
  • 2.0 liter TDI dieselmotor (150 pk), transmissie handmatig of 6-traps DSG automaat
  • 2.0 liter TDI dieselmotor (190 pk), transmissie 6-traps DSG automaat

Concurrentie

nieuwe volkswagen touran 1Met de nieuwe Volkswagen Touran kunnen de Duitsers de concurrentie weer aan met andere modellen in het midi-MPV segment: Ford Grand C-Max en S-Max, Citroen Grand C4 Picasso, Opel Zafira Tourer, Mazda 5 en Peugeot 5008.

Prijzen

De prijzen van de nieuwe Volkswagen Touran zijn (nog) niet bekend. Deze zullen direct worden geplaatst, zodra deze bekend zijn.

Wil jij meer weten over de nieuwe Volkswagen Touran (2015) en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.volkswagen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?

 


UA-53613742-2