Nieuwe Renault Espace (2015)

Written by on 17 november 2014 in cross-over, fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Renault Espace (2015)

 

Vanaf voorjaar 2015 komt het Franse automerk Renault met de nieuwe Renault Espace. Op de autosalon in Parijs in de herfst van 2014, laten de Fransen het publiek kennis maken met de nieuwe Espace. Deze nieuwe Espace zal het inmiddels al weer 11 jaar oude voorgaande model gaan vervangen. De Renault Espace is sinds jaar en dag de full-size MPV van Renault.Nieuwe Renault Espace met 7 zitplaatsen

De Renault Espace gaat helemaal terug tot 1984. In deze periode was in de Verenigde Staten de Chrysler Voyager op de markt gekomen. De ontwerper van de Espace is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Voyager. Er was op dat moment op de Europese wegen géén vergelijkbaar model te vinden. De Renault Espace kon daarom wel eens een ongekend succes worden! Het was een revolutionair model, ergens tussen een mini-van en een grote personenauto in. Het model gaf antwoord op een behoefte van autorijders die vaak met grotere groepen op pad moesten, zoals de grotere gezinnen. Deze bestuurders zaten altijd met het dilemma van te weinig zitplaatsen.

De Renault Espace kent inmiddels al vier generaties. De vierde generatie rijdt vanaf 2003 rond en tot en met 2014 ziet de Renault Espace er, op een paar kleine kosmetische aanpassingen na, hetzelfde uit. Renault gooit het met de nieuwe Espace over een geheel andere boeg. Zeker voor wat betreft het design!

Design

nieuwe renault espaceDe nieuwe Espace lijkt niet op voorgaande modellen. Het design is volledig oevr een andere boeg gegooid. Renault is nadrukkelijk afstapt van de klassieke vorm zoals je die ziet bij veel full-size MPV modellen. Renault spreekt dan ook liever van een cross-over, dan van een full-size MPV. De nieuwe Espace is slechts 1,68 meter hoog en is bijna 7 centimeter lager dan de voorgaande Espace.

Voor de nieuwe Espace is een geheel nieuw modulair platform ontwikkeld. De auto meet 4,85 meter in de lengte. Daarmee is het nieuwe model 1 centimeter korter dan de Grand Espace (2003-2014). De wielbasis van de nieuwe auto bedraagt 2,88 meter , iets langer dan de grootste variant van voorgaande modellen. Dit komt vooral ten goede aan de binnenruimte, met name op de middelste zitrij. Door het model en gebruik van andere materialen is de nieuwe Renault Espace is maar liefst 250 kilogram lichter dan zijn voorgangers!

Natuurlijk is ook de nieuwe Renault Espace leverbaar met 7 zitplaatsen. Renault heeft meerdere modellen met 7 zitplaatsen. Ook de Renault Grand Scenic en de Renault Grand Kangoo bieden deze mogelijkheid.

Uitrusting

De Renault Espace wordt (in Frankrijk) leverbaar in de versies:

  • Life
  • Zen
  • Intense
  • Initiale Paris

De uitrusting kan variëren van rijk tot zéér rijk uitgerust. Het topmodel bevat veel nappa-lederen accenten, aansluitend op de bekleding. Middels een groot TFT scherm zijn vele toepassingen te bedienen. Over opbergruimte geen klagen in de nieuwe Espace. Met het MultiSense-systeem wordt het onderstel, de besturing, het motorkarakter en de schakelkarakteristiek van de transmissie op elkaar af gestemd. Ook het instrumentenpaneel en de interieurverlichting veranderen mee bij aanpassingen. De auto is voorzien van vele veiligheids- en assistentiesystemen, zoals Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Safe Distance Alert, Blind Spot Alert, grootlichtassistentie en een achteruitrijcamera.

Techniek / motoren

De Renault Espace krijgt initieel een 1.6 liter motor, waarbij je kunt kiezen uit één benzine (200 pk)- en twee dieselvarianten (130 en 160 pk). De transmissie is zowel handgeschakeld als automatisch verkrijgbaar.

Concurrentie

Concurrentie vindt de Renault Espace in andere fullsize MPV’s, zoals de Ford Galaxy, Lancia Voyager, Citroen C8, Peugeot 807, Seat Alhambra of de Volkswagen Sharan.

Prijzen

Prijzen van de nieuwe Renault Espace zijn nog niet bekend.

 

Meer weten over de Renault Espace? Kijk dan op www.renault.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2