Nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer (2015)

Written by on 11 februari 2015 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer (2015)

 

Vanaf 2015 heeft de Duitse autofabrikant BMW de nieuwe BMW 2-serie Gran Tourer in haar gamma. Deze auto heeft alle kenmerken van een BMW, zoals het sublieme rijgedrag en de hoge kwaliteit, maar nu gecombineerd met een enorme binnenruimte die je flexibel in kunt delen. Dus ook met 7 zitplaatsen. De nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer laat zien, dat dit prima samengaat.Nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer (2015)

Op basis van de BMW 2 serie Active Tourer is een nieuw model ontworpen, dat nog meer binnenruimte biedt: de nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer! Deze ruimte is flexibel in te delen, waarbij ook de optie tot 7 zitplaatsen tot de mogelijkheden behoort. En daarmee heeft het merk, buiten de BMW X5, haar eerste stappen gezet in het segment van de (midi) MPV.

Design

nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer.png2De nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer is onmiskenbaar een BMW. Van voren oogt de auto als een model uit een willekeurige andere serie van BMW. Wie vluchtig naar de achterzijde kijkt, zou een BMW uit de X-serie kunnen herkennen. Van opzij zie je een echte midi MPV met een hoge raamstijlen en een hoge en ver doorlopende daklijn, welke de enorme binnenruimte mogelijk maken. De BMW heeft normale portieren en geen schuifdeuren voor de achterpassagiers.

De nieuwe 2 serie Gran Tourer van BMW is gebaseerd op de 5-zits Active Tourer. De Gran Tourer is maar liefst ruim 21 centimeter langer, voornamelijk door een langere wielbasis. De extra centimeters maken de derde zitrij mogelijk, waardoor de auto kan worden uitgerust met 7 zitplaatsen. De plaatsen achterin bieden voldoende zitruimte en –comfort aan kleinere mensen, zoals kinderen. Volwassenen kunnen het krap hebben, zeker bij langere ritten. De derde zitrij klap je makkelijk weg in de vloer. Eenmaal weg geklapt heb je een laadruimte tot wel 620 liter ter beschikking. Met ook de tweede zitrij neer gevouwen, vergroot je dit naar ruim 1.800 liter.

Uitrusting

Het uitrustingsniveau van de BMW ligt standaard al zeer hoog. Standaard zijn ondermeer een kleurendisplay (6,5”), bluetooth connectiviteit, uitgebreide audio, diverse sensoren, zoals een regensensor. Met uitbreidingspakketten, uiteenlopend van sportief tot luxueus, kun je de nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer verder aankleden en uitrusten, zoals jij dat wilt.

Techniek / motoren

De nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer is, volgens aankondiging, leverbaar met één van onderstaande motoren:

  • 1.5 liter 218i benzinemotor (136 pk)
  • 2.0 liter 220i benzinemotor (192 pk)
  • 2.0 liter 225i benzinemotor (231 pk)
  • 1.5 liter 216d dieselmotor (116 pk)
  • 2.0 liter 220d dieselmotor (190 pk), ook met xDrive vierwielaandrijving beschikbaar

Een plugin hybride motor wordt later zeker aan het gamma toegevoegd! De BMW diesel- en benzinemotoren zijn TwinPower Turbo motoren: zuinig, schoon en toch vol dynamiek en pit! Afhankelijk van het type motor kan gekozen worden voor een handmatige of automatische transmissie.

Concurrentie

nieuwe BMW 2 serie Gran TourerDe nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer is een midi-MPV. Als premium automerk richt BMW zich op de kapitaalkrachtige consument die graag betaalt voor kwaliteit en misschien wel status. Nu biedt BMW ook voor gezinnen binnen dit profiel een passende auto. Deze auti is functioneel hetzelfde als een Ford Grand C-Max, Volkswagen Touran , Opel Zafira Tourer, Citroen Grand C4 Picasso of Renault Grand Scenic. Qua luxe, comfort en afwerking biedt BMW mogelijk meer.

Prijzen

De nieuwe BMW 2 serie Gran Tourer is leverbaar vanaf zomer 2015. Op het moment van schrijven, zijn de prijzen nog niet bekend. Deze volgen in dit artikel, wanneer deze bekend worden gemaakt. Het instapmodel van de 5-zits Active Tourer kost net geen 30.000,-. De Gran Tourer zal daar iets boven zitten met haar vanafprijs.

Wil jij meer weten over de BMW 2 serie Gran Tourer en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.bmw.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?

 


UA-53613742-2