Mitsubishi Space Wagon

Written by on 7 april 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Mitsubishi Space Wagon

 

De Mitsubishi Space Wagon is een full-size MPV met 7 zitplaatsen die al vanaf 1983 op de markt is verschenen. Daarmee was hij zelfs eerder dan de Renault Espace, welke als eerste Europese MPV een jaar later verscheen. In 1983 week de Space Wagon sterk af van het conventionele ontwerp van de personenauto. De, voor die tijd, enorme ruimte en praktische indeling met 7 zitplaatsen maakten de auto populair bij grote gezinnen.


Mitsubishi Space Wagon met 7 zitplaatsen

Mitsubishi Space Wagon - 7 zitplaatsen 1Reeds in 1983 komt het Japanse automerk Mitsubishi met een MPV op de markt. In die tijd een vreemde eend in de bijt, want personenauto’s waren tot op dat moment een hatchback of sedan. De praktische MPV, met een grote binnenruimte en tot wel 7 zitplaatsen, was het antwoord op de vraag van met name grotere families.

De eerste Space Wagon kreeg in 1985 een kleine upgrade. Naast wat kleine uiterlijke aanpassingen, was met name het aanbod van nieuwe, sterkere motoren, wat het verschil moest maken. In 1993 wordt de tweede generatie Mitsubishi Space Wagon gelanceerd. Het model is geheel gerestyled, met rondere vormen, geheel in stijl van auto ontwerpen in de jaren ’90. Van de tweede generatie Space Wagon wordt ook een korte variant gemaakt: de Space Runner. In 1998 komt de derde generatie van de Space Wagon uit. Deze laatste generatie wordt geproduceerd tot en met 2004 en verkocht tot en met 2005. De Mitsubishi Grandis neemt het van de Space Wagon over.

Techniek / motoren

De derde generatie Mitsubishi Space Wagon is uitgerust met één van de volgende motoren:

  • 2.0 liter benzinemotor (133 pk)
  • 2.4 liter GDI dieselmotor (150 pk)

Concurrentie

Mitsubishi Space Wagon - 7 zitplaatsenDe Space Wagon heeft gedurende zijn lange loopbaan vele concurrenten gehad. Vooral eind jaren ’90 en de beginjaren van het nieuwe millennium zijn er veel MPV modellen bijgekomen, zowel van Aziatische als Europese autofabrikanten.

Prijzen

De Mitsubishi Space Wagon is alleen nog verkrijgbaar als gebruikte auto. Je vindt veel gebruikte auto’s op websites als martkplaats.nl of autotrack.nl. Goed zoeken en vooral vergelijken kan véél voordeel opleveren. De prijs wordt mede bepaald door factoren, zoals bouwjaar, brandstof, uitrusting en natuurlijk de staat van de auto.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Mitsubishi? Kijk op www.mitsubishi-motors.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2