Mitsubishi Outlander

Written by on 1 februari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Mitsubishi Outlander

 

De Mitsubishi Outlander is een compacte SUV met optioneel 7 zitplaatsen. Het is een zeer succesvolle SUV en inmiddels al in de derde generatie. De Outlander biedt veel ruimte en kan worden voorzien van alle denkbare technologische systemen op gebied van veiligheid en rijcomfort. De ruimte is flexibel in te delen, zelfs met 7 zitplaatsen. Er is zelfs een Plugin Hybrid Outlander (PHEV). De auto is relatief gunstig geprijsd en daarmee een interessant alternatief voor het grote gezin.


Mitsubishi Outlander met 7 zitplaatsen

Mitsubishi Outlander - 7 zitplaatsenIn 2001 brengt het Japanse automerk Mitsubishi de Airtek uit op de Aziatische markt. In 2003 komt hij als Mitsubishi Outlander naast de Pajero beschikbaar op de Europese markt. Hij was er zowel in twee- als vierwiel aangedreven variant. Voor het bouwen van de Outlander heeft Mitsubishi gebruikt gemaakt van onder-delen van Lancer (onderstel) en de Galant (motoren).

De tweede generatie Mitsubishi Outlander komt in Europa in 2007. Naast de benzinemotoren heeft men nu ook een dieselmotor opgenomen in het aanbod van motoren. Aanvankelijk heeft men gekozen voor een 2.0 liter dieselmotor van Volkswagen. Kort voor de introductie schakelt men over op de 2.2 liter dieselmotor van PSA (o.a. van Peugeot en Citroen). Je kunt van de tweede generatie nog steeds Outlanders vinden met deze twee verschillende dieselmotoren. De samenwerking met PSA wordt doorgetrokken en het ontwerp van de tweede generatie Outlander staat model voor de in deze periode uitgebrachte SUV’s van Peugeot en Citroen. Het gaat om de Peugeot 4007 en de Citroen C-Crosser.

Vanaf 2013 is in Nederland de derde generatie Mitsubishi Outlander op de markt. De SUV biedt wederom veel ruimte, comfort en natuurlijk de mogelijkheid om eens het asfalt te verlaten en een ruige landweg op te zoeken. Het ontwerp is helemaal actueel, de wagen ziet er goed uit. Tevens is de optie tot 7 zitplaatsen aanwezig. Bijzonder is te melden dat er ook een Plugin Hybride variant is uitgebracht. Deze Mitsubishi Outlander PHEV is zeer succesvol, mede vanwege het belastingvoordeel dat er op deze SUV te behalen valt. De Outlander PHEV is medio eind 2013, begin 2014 zelfs de meest verkocht SUV van Nederland. De Outlander PHEV heeft (vooralsnog) géén 7 zitplaatsen.

Uitrusting

De Outlander is beschikbaar in meerdere uitrustingsniveaus:

  • Intense
  • Intense+
  • Instyle

De Outlander Intense heeft onder andere: 16” lichtmetalen wielen, dual zone climat control, stabiliteits- en tractie controlesystemen, airbags, uitgebreide audio- en telefoonvoorziening, regen- en lichtsensor, parkeersensoren, mistlampen vóór, keyless entry system en inklapbare, verwarmde buitenspiegels. De Intense heeft géén 7 zitplaatsen. Wil je die wel, dan kies je voor de Intense+: achteruitrijd camera, HID koplampen, nog verder uitgebreide audio, keyless operating system en natuurlijk de derde zitrij voor 7 zitplaatsen. De Instyle versie is de meest aangeklede en uitgeruste variant van de Outlander: lederen bekleding, stoelverwarming, communicatiepakket inclusief navigatie, elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, adaptive cruise control, lane departure warning system en nog veel meer.

Techniek / motoren

De Mitsubishi Outlander is beschikbaar met één van de volgende motoren. De motoren kunnen over een handgeschakelde of automatische transmissie beschikken. En natuurlijk kan er worden gekozen voor aandrijving van twee of vier wielen (4WD).

  • 2.0 liter MIVEC benzinemotor (150 pk)
  • 2.2 liter DI-D common rail dieselmotor (150 pk)

Concurrentie

Mitsubishi Outlander - 7 zitplaatsen 1De Outlander van Mitsubishi heeft de concurrentie zitten in het segment van de SUV met optioneel 7 zitplaatsen. Denk aan ondermeer:

Prijzen

De Mitsubishi Outlander is zeer gunstig geprijsd. Je rijdt al een Outlander vanaf € 31.890,-. Een variant met 7 zitplaatsen begint bij een prijs vanaf € 35.690,-. Dieselmotoren beginnen bij € 35.990,-. Door het toevoegen van opties, accessoires en andere uitrustingspakketten tegen meerprijs, zal de prijs oplopen.

Meer weten over de Mitsubishi Outlander en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mitsubishi-motors.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2