Mitsubishi Grandis

Written by on 26 maart 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Mitsubishi Grandis

 

In 2003 lanceert Mitsubishi een nieuwe midi-MPV met 7 zitplaatsen: de Grandis. Het is een lange, ruime auto die zowel veel bagage als ook tot wel 7 personen met gemak kan vervoeren. De Mitsubishi Grandis is een auto die zeker het overwegen waard is wanneer je een ruime auto zoekt voor het grote gezin.


Mitsubishi Grandis met 7 zitplaatsen

Het Japanse automerk Mitsubishi kent een lange historie als het gaat om mono-volume auto’s met 3 zitrijen en 7 zitplaatsen. Al in 1983 lanceert men de Mitsubishi Space Wagon. Deze auto blijft tot 2003 in het assortiment, hij krijgt maar liefst drie generaties, om uiteindelijk te worden opgevolgd door de Mitsubishi Grandis in 2003.

Mitsubishi Grandis - 7 zitplaatsenDe Mitsubishi Grandis is 4,765 meter lang en biedt hierdoor véél binnenruimte. Je kunt de ruimte flexibel indelen. Door zitplaatsen achter neer te klappen, ontstaat een grote bagageruimte. Hij is geschikt voor het dagelijks leven van het grote gezin.

In 2011 valt wereldwijd het doek voor de Mitsubishi Grandis. De optie voor 7 zitplaatsen in een auto, biedt Mitsubishi aan in de Outlander en Pajero (beiden een SUV). Er zijn plannen om een nieuwe Mitsubishi Grandis uit te brengen in 2016.

Uitrusting

De Mitsubishi Grandis is uitgebracht in verschillende standaard uitrustingsniveaus:

  • Intense
  • Invite
  • Inform
  • Insport
  • Instyle(+)
  • Limited

De auto is standard voorzien van alle systemen en technologie die een basisveiligheid en rijcomfort bieden. Door een hoger uitrustingsniveau te kiezen, neemt met name het rijcomfort en bedieningsgemak toe. Denk aan opties als parkeersensoren, regen- en lichtsensoren, panorama dak, climate control, uitgebreide audio- en telefoonvoorziening, lederen bekleding en nog veel meer.

Techniek / motoren

De Mitsubishi Grandis krijgt de keuze uit twee motoren: een benzinemotor en een van Volkswagen geleende dieselmotor.

  • 2.4 liter benzinemotor (162 pk)
  • 2.0 liter Di-D turbo dieselmotor (136 pk)

Concurrentie

Mitsubishi Grandis - 7 zitplaatsen 1De Mitsubishi Grandis neemt het op tegen andere midi MPV modellen met 7 zitplaatsen, zoals:

Prijzen

De Grandis is als gebruikte auto te vinden op bijvoorbeeld websites als autotrack.nl of autoscout24.nl. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Factoren als bouwjaar, kilometerstand en de staat van de auto spelen hierbij een rol. Door goed te zoeken en te vergelijken kun je veel geld besparen.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Mitsubishi? Kijk dan op www.mitsubishi-motors.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2