Mercedes-Benz Vito

Written by on 9 april 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz Vito

 

De Mercedes-Benz Vito is een kleine bestelbus, waarvan ook varianten zijn gemaakt voor personenvervoer. Primair zijn deze gericht op zakelijk gebruik, zoals voor taxibedrijven. Ze komen in een tweede leven vaak op de markt voor gebruikte auto’s terecht, waardoor je als particulier ook kunt genieten van de ruimte en de 7 zitplaatsen of méér in de Mercedes-Benz Vito.


Mercedes-Benz Vito met 7 zitplaatsen

Mercedes-Benz Vito - 7 zitplaatsenIn 1996 brengt het Duitse automerk Mercedes-Benz een nieuwe kleine bestelbus op de markt: de Vito. Hij kwam beschikbaar in verschillende versies. De indeling was volledig ingericht op goederenvervoer of op personenvervoer (7 zitplaatsen of meer). Een combinatie met de dubbele cabine was ook mogelijk.

De Vito, vooral met de dubbele cabine en 6 zitplaatsen, was vanaf het begin af aan een groot succes bij zowel zakelijke gebruikers als ook bij particulieren. Dit had deels ook te maken met het hoge verwachtingsniveau van de gebruikers. Het was immers wel een Mercedes-Benz. Echter, de auto voldeed niet helemaal aan deze hoge verwachtingen. De afwerking was matig en meerdere technische mankementen kwamen aan het licht. Deze worden vanzelfsprekend serieus aangepakt door de Duitsers. In 2003 komt er een volledig nieuwe Vito.

De Vito is ook beschikbaar als variant voor personenvervoer. Ze zijn zowel nieuw als gebruikt verkrijgbaar. Let wel, de verkoop van nieuwe Vito modellen voor personenvervoer zijn primair gericht op bedrijven, zoals taxibedrijven. Voor particulieren is de Viano Combi beschikbaar. Gebruikt vind je wel Vito modellen voor personenvervoer. De Vito voor personenvervoer kan zijn uitgerust met 7 zitplaatsen of méér, tot wel 9 zitplaatsen. De inrichting kan zowel heel praktisch zijn, zonder vele extra’s en met een Mercedes-Benz Vito - 7 zitplaatsen 2minimaal comfortniveau. Dit vindt je in de Vito Crew. Wil je juist meer comfort, dan zijn er ook rijker uitgeruste, comfortabele uitvoeringen: de Vito Combi modellen. De Vito Combi is beschikbaar in 3 lengtes: kort, lang of extra lang voor extra ruimte. De stoelindeling is flexibel. Op de rials in de vloer kunnen stoelen worden geplaatst en naar voren en achteren geschoven worden. Mercedes-Benz heeft de Vito-modellen beschikbaar:

 • Vito Crew, voor praktisch personenvervoer, 8 zitplaatsen (2-3-3)
 • Vito Combi Taxi, voor praktisch personenvervoer aangepast op eisen taxi-vervoer, 9 zitplaatsen (3-3-3)
 • Vito Combi, luxe personenvervoer, maximaal tot 9 zitplaatsen, waarbij zelfs 4e zitrij mogelijk is (2-2-2-3)

Uitrusting

Bij de introductie was de standaarduitrusting van de Mercedes-Benz Vito wel heel standaard: stuurbekrachtiging en een verstelbare bestuurdersstoel. Dat was het. Door het toevoegen van opties en accessoires te (hoge) meerprijzen, kon de Vito verder naar smaak worden aangekleed en uitgerust. De Vito kan tegenwoordig tot zéér luxe en comfortabel niveau worden uitgerust.

Techniek / motoren

Bij de introductie van de Mercedes-Benz Vito in 1996 was er keuze uit vier motoren:

 • 2.3 liter 4V dieselmotor 108D (80 pk)
 • 2.3 liter 4V dieselmotor 110D (100 pk)
 • 2.3 liter 4V benzinemotor 113 (130 pk)
 • 2.8 liter VR6 benzinemotor (178 pk)

In 1999 zijn de stillere, meer comfortabele commonrail dieselmotoren gekomen:

 • 2.3 liter 4V dieselmotor 108CDI (vanaf 1999)
 • 2.3 liter 4V dieselmotor 110CDI (vanaf 1999)
 • 2.3 liter 4V dieselmotor 112CDI (vanaf 1999)

Bij de introductie van de tweede generatie is het aanbod motoren als volgt:

 • 2.2 liter 4V dieselmotor 109CDI (vanaf 2003)
 • 2.2 liter 4V dieselmotor 111CDI (vanaf 2003)
 • 2.2 liter 4V dieselmotor 115CDI (vanaf 2003)
 • 3.0 liter V6 dieselmotor 120CDI (vanaf 2003)

Voor echt exclusief, luxe en comfortabel personenvervoer zijn er ooit de benzinemotoren met 3.2, 3.5 of zelfs 3.7 liter en 6 cilinders geïntroduceerd. De zwaarste motor leverde wel 260 pk! Tegenwoordig is er ook een E-CELL Vito Combi met elektrische aandrijving.

Concurrentie

De Mercedes-Benz Vito serie heeft haar concurrenten in het segment mini-vans met eveneens 7 zitplaatsen of meer. Veel concurrenten kennen eveneens varianten voor praktisch en voor luxe personenvervoer. Denk bijvoorbeeld aan:

Prijzen

Mercedes-Benz Vito - 7 zitplaatsen 1Voor actuele prijzen van de Mercedes-Benz Vito modellen kun je het beste de dealer raadplegen. De prijzen voor zakelijke rijders zijn exclusief BTW en BPM. Dat kan niet worden vergeleken met consumentenprijzen. Op de markt voor gebruikte auto’s zijn ook Vito modellen voor personenvervoer te vinden. Je vindt ze bijvoorbeeld op marktplaats of autotrack. Goed zoeken en vergelijken kan veel voordeel opleveren.

Meer informatie over de Mercedes-Benz Vito en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl en kijk bij de bedrijfswagens.

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2