Mercedes-Benz Viano Combi

Written by on 1 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz Viano Combi

 

De Mercedes-Benz Viano Combi met 7 zitplaatsen of meer, rijdt vanaf 1996 op de Nederlandse wegen. De Viano, gebouwd op het platform van de Mercedes-Benz Vito, valt in het segment: mini-van. Deze wagens bieden de ruimte van een bestelwagen en het rijcomfort van een personenwagen. De ruimte is flexibel in te delen. Of je nu veel goederen moet vervoeren, of juist vele personen, het kan met de Mercedes-Benz Viano. De Viano is in 2014 vervangen door de Mercedes-Benz V-klasse.


Mercedes-Benz Viano Combi met 7 zitplaatsen

Mercedes-Benz Viano Combi - 7 zitplaatsenIn 1996 introduceert Mercedes-Benz een nieuw model, gebaseerd op de succesvolle Vito. Het betreft de Mercedes-Benz Viano en gaat door als Multiple Purpose Vehicle (MPV). Hij past gezien het formaat en de concurrentie beter in de categorie: mini-van. Halverwege jaren ’90 is er een steeds groter wordende vraag naar ruimtelijke auto’s die voor uiteenlopende doelen ingezet kunnen worden: zowel goederen- en personen-vervoer. Of een combinatie hiervan. Ook andere merken komen in deze periode met een mini-van of MPV.

De Mercedes-Benz Viano is verkrijgbaar in drie lengtes. De extra lengte komt telkens ten goede aan de bagageruimte achter de 3e zitrij. In de kortste variant is die ruimte 34,4 centimeter. De middelste variant heeft 58,9 centimeter en de langste variant heeft maar liefst 81,9 centimeter ruimte beschikbaar. De ruimte in de Viano is flexibel in te delen. Of je nu 6, 7 of 8 personen wilt vervoeren, je kunt de stoelindeling zelf bepalen. De Viano is verkrijgbaar met losse stoelen of met banken, afhankelijk van de versie en uitrusting die je kiest. Wil je de ruimte gebruiken voor goederenvervoer, haal dan de stoelen of banken eruit en dan kun je de 4.600 liter ruimte gebruiken. De ruimte achterin is bereikbaar via de achterklep of via de zijkanten die met één of twee schuifdeuren te openen zijn.

Na de introductie heeft de Viano tussentijds kleine aanpassingen gekregen. In 2010 heeft de Mercedes-Benz Viano een facelift gehad. Zowel van binnen als van buiten is hij onder handen genomen. Van binnen betreft het met name het gebruik van meer hoogwaardige materialen. Van buiten zijn de bumpers en de vorm van de lichtunits voor en achter aangepakt. Vanaf 2014 gaat de Viano verder als V-Klasse. 

Uitrusting

De Mercedes-Benz Viano Combi is standaard rijk uitgerust. Er zijn twee standaard uitrustingsniveaus: Trend en Ambiente. Bovenop deze standaard uitrusting worden met regelmaat actiemodellen uitgebracht door een ‘pack’ toe te voegen, zoals de Ambiente Edition of Trend Business. De Ambiente heeft ten opzichte van de Trend als extra: stoelverwarming voor berijder en bijrijder (vóór), climate control, warmtewisselaar en een schuifdeur aan de linkerzijde. Tegen meerprijs zijn de standaard uitrustingsniveaus naar wens aan te vullen met vele accessoires en opties, zoals navigatie en een panoramadak.

Techniek / motoren

De volgende motoren zijn beschikbaar voor de Mercedes-Benz Viano Combi:

  • 2.0 liter CDi Blue Efficiency dieselmotor
  • 2.2 liter CDi Blue Efficiency dieselmotor
  • 3.0 liter V6 CDi dieselmotor
  • 3.5 liter V6 benzinemotor

De motoren van Mercedes-Benz staan bekend als degelijk en betrouwbaar. Men besteedt veel aandacht aan de doorontwikkeling van motoren om ze krachtiger en toch ook zuiniger en ‘groener’ te maken. Alle dieselmotoren voldoen aan de Euro5 Gr. III emissienorm. Ze hebben een laag brandstofgebruik, verminderde uitstoot, standaard een dieselpartikelfilter en ze zijn zeer stil. De V6 benzinemotor voldoet aan de emissienorm Euro 5 Gr. I. Alle V6 motoren zijn voorzien van een 5 traps automatische transmissie. De 2.0 en 2.2 liter dieselmotoren zijn standaard voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen. Er is zelfs een vierwiel aangedreven variant van de Mercedes-Benz Viano Combi.

Concurrentie

Mercedes-Benz Viano Combi - 7 zitplaatsen 1De Mercedes-Benz Viano Combi neemt het op tegen andere mini-van modellen zoals: Peugeot Expert Tepee, Citroen Jumpy Multispace, Volkswagen Transporter, Fiat Scudo en de Ford Tourneo Custom. Ook de MPV modellen in het hogere segment kunnen de strijd aan met de Viano: bijvoorbeeld de Lancia Voyager, Renault Grand Espace of de Ford Galaxy.

Prijzen

Er is al een Mercedes-Benz Viano Combi vanaf € 55.195,-. Het betreft een korte variant in de Trend Business uitvoering met 2.0 liter CDi dieselmotor. Voor € 1.000,- heb je de middellange variant en voor nogmaals € 1.000,- meer heb je de langste variant.

Meer weten over de Mercedes-Benz Viano Combi en actuele aanbiedingen? Kijk op www.mercedes-benz.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?


UA-53613742-2