Mercedes-Benz Vaneo

Written by on 4 april 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz Vaneo

 

In 2002 komt Mercedes-Benz met de Vaneo op de markt. Het is een midi-MPV met optioneel 7 zitplaatsen. De ruime auto biedt niet alleen de mogelijkheid tot het vervoeren van personen, maar kan middels het neerklappen van (enkele van) de stoelen ook veel bagage vervoeren. De ruimte en veelzijdigheid van de auto maken van de Vaneo een prima alternatief als gezinsauto voor het grote gezin.


Mercedes-Benz Vaneo met 7 zitplaatsen

Mercedes-Benz gaat eind jaren ’90 ook modellen uitbrengen in segmenten, waar je het premium automerk Mercedes-Benz niet direct zal verwachten. De Mercedes-Benz A klasse is een voorbeeld hiervan. In 2002 brengt de Duitse autofabrikant de Vaneo op de markt. De Vaneo is een midi-MPV met optioneel 7 zitplaatsen. Anderen plaatsen hem in het segment van bestelwagens die geschikt zijn gemaakt voor personenvervoer.

Mercedes-Benz Vaneo - 7 zitplaatsenDe Vaneo is gebouwd op hetzelfde platform als de eerste generatie Mercedes-Benz A klasse. De hoge daklijn en gelijkmatige vloer zorgen voor veel binnenruimte (ruim 3.000 liter) die praktisch in te delen is. Via de grote schuifdeuren en de achterklep is de ruimte goed toegankelijk.

Standaard is de Vaneo geleverd met 5 zitplaatsen, maar 7 zitplaatsen zijn een optie. De Mercedes-Benz Vaneo is veel ingezet voor zakelijk personenvervoer (denk aan taxi) en in een omgebouwde variant voor vervoer van minder validen (in rolstoelen). De Vaneo is slechts 3 jaar leverbaar geweest en in 2005 weer uit het assortiment gehaald. Pas in 2012 komt men met een nieuw model op de markt dat de positie van de Vaneo in het assortiment van Mercedes-Benz inneemt: de Citan.

Uitrusting

De Mercedes-Benz Vaneo is beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus: Trend en Ambiente. De basisuitrusting van een Mercedes-Benz is al zeer compleet. Kies je voor een hoger uitrustingsniveau, dan kun je rekenen om met name meer rijcomfort en veiligheid door extra opties en accessoires.

Techniek / motoren

De Vaneo is uitgerust met één van onderstaande motoren.

  • 1.6 liter benzinemotor (81 pk), handgeschakeld of automaat ACS
  • 1.6 liter benzinemotor (101 pk), handgeschakeld of automaat ACS
  • 1.6 liter benzinemotor (101 pk), TouchShift transmissie
  • 1.9 liter benzinemotor (123 pk), handgeschakeld of automaat ACS
  • 1.9 liter benzinemotor (123 pk), TouchShift transmissie
  • 1.7 liter CDi dieselmotor (90 pk), handgeschakeld of automaat ACS
  • 1.7 liter CDi dieselmotor (90 pk), TouchShift transmissie

Concurrentie

De Mercedes-Benz Vaneo heeft haar concurrenten in het segment midi-MPV en bestelwagens met optioneel 7 zitplaatsen:

Prijzen

Mercedes-Benz Vaneo - 7 zitplaatsen 1De Mercedes-Benz Vaneo is alleen nog te vinden als gebruikte auto. Vanwege de korte levensduur van de auto, zijn er niet veel Vaneo modellen te vinden. Goed zoeken en vergelijken op de websites als marktplaats.nl of autotrack.nl kan voordeel opleveren.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Mercedes-Benz? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2