Mercedes-Benz V-klasse

Written by on 29 april 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz V-klasse

 

Vanaf de zomer 2014 heeft Mercedes-Benz de V-klasse in haar assortiment. De V-klasse met 6 in plaats van 7 zitplaatsen is de opvolger van de Mercedes-Benz Viano. De ruime V-klasse is geschikt voor zakelijk personenvervoer en voor het grote gezin dat geen concessies wil doen aan luxe, ruimte en comfort.


Mercedes-Benz V klasse met 6 of 7 zitplaatsen

Vanaf midden jaren ’90 heeft het Duitse automerk Mercedes-Benz een min-van in het assortiment voor het comfortabel vervoeren van meer personen dan in een conventionele personenauto passen: de Viano. Deze mini-van is gebaseerd op de Vito, de bestelbus die overigens ook beschikbaar is voor personenvervoer. Na bijna 20 jaar trouwe dienst introduceert Mercedes-Benz de opvolger van de Viano: de V-klasse. Daarmee heeft men gelijk afscheid genomen van modellen met een naam en worden alle modellen aangeduid met een letter

Mercedes-Benz V klasse - 7 zitplaatsenDe V-klasse is niet zomaar een mini-van. De auto moet worden ervaren als een topmodel in het fulltime MPV-segment. Op nagenoeg alle fronten heeft men hierop ingezet: uiterlijk oogt de V-klasse minder groot dan menig min-van door hier in het design rekening mee te houden. Er zijn vele uiterlijke kenmerken van personenauto’s van Mercedes-Benz meegenomen in het ontwerp.

Ook de rij-eigenschappen, technologische systemen voor veiligheid en comfort, en natuurlijk de comfortabele zetels in de enorme ruimte doen geenszins vermoeden dat er in een ‘busje’ wordt gereden … precies zoals Mercedes-Benz het beoogt. De V-klasse heeft hetzelfde dashboard als de C-klasse en ook hiermee wil men benadrukken dat de V-klasse niet zomaar een bus is. Ook andere technologische systemen op het gebied van veiligheid en comfort zijn overgenomen uit personenauto’s van Mercedes-Benz. Denk aan parkeercamera, automatische remsysteem bij dreigend gevaar en een luxe audiovoorziening. In tegenstelling tot veel mini-vans is het geluidsniveau in de V-klasse verrassend laag, wat ook weer bijdraagt aan de positieve beleving van deze auto.

De V-klasse is verkrijgbaar in de lange variant (5.14 meter), oftewel met een verlengde wielbasis (3.20 meter). De binnenruimte is enorm te noemen en is flexibel in te delen. Om het gevoel van ruimte, luxe en comfort te benadrukken, is gekozen voor 6 in plaats van 7 zitplaatsen. De stoelen worden bevestigd op een rails waardoor de positie nader te bepalen is. De stoelen kunnen zelfs worden omgedraaid, waardoor een zogeheten vergaderopstelling is te creëren. Door twee stoelen te vervangen door een bankje, kunnen er alsnog 7 zitplaatsen worden gecreëerd. De stoelen kunnen ook afzonderlijk worden verwijderd, waardoor er bij het verwijderen van alle stoelen ruim 4.600 liter bagageruimte ontstaat. Ook met de zetels geïnstalleerd, blijft er voldoende ruimte voor bange beschikbaar.

Uitrusting

De Mercedes-Benz V-klasse is verkrijgbaar in 3 uitrustingsniveaus:

  • V-klasse
  • V-klasse Avantgarde
  • V-klasse Edition 1

De standaard uitrusting is al zeer compleet. De Avantgarde modellen zijn ten opzichte van het standaard model voorzien van zaken als LED verlichting, lederen bekleding en andere zaken die met name het comfort en de luxe vergroten. Speciale aandacht voor de Edition 1 uitvoering. Met deze uitvoering wil Mercedes-Benz laten zien waartoe zij in staat is als het gaat om het aanbieden van een fullsize MPV in het topsegment. Alles wat je kunt bedenken, zit in deze speciale uitvoering. Bovenop de de rijke uitrusting uit bovengenoemde uitrustingsniveaus, zijn de modellen naar eigen wens en smaak verder aan te kleden en uit te rusten met vele opties.

Techniek / motoren

Motorisch is de V-klasse beschikbaar met de volgende krachtbronnen:

  • 200 CDI dieselmotor (136 pk) handgeschakeld of 7G-Tronic automaat
  • 220 CDI dieselmotor (163 pk) handgeschakeld of 7G-Tronic automaat
  • 250 BlueTec, bi-turbo (190 pk) 7G-Tronic automaat

Concurrentie

Mercedes-Benz V klasse - 7 zitplaatsen (1)De concurrentie vindt de V-klasse van Mercedes-Benz zowel in de luxe mini-vans als in het topsegment van de fullsize MPV’s met 6 of 7 zitplaatsen. Denk aan:

Prijzen

De Mercedes-Benz V-klasse is in de standaard uitvoering beschikbaar vanaf € 56.670. De Avantgarde uitvoering begint bij € 64.050. De speciale uitvoering ter viering van de introductie van de V-klasse kost nét geen € 84.000.

Meer weten over de Mercedes-Benz V-klasse en actuele aanbiedingen? Kijk dan eens op www.mercedes-benz.nl 

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2