Mercedes-Benz G klasse

Written by on 1 februari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz G klasse

 

De van oorsprong als militaire terreinwagen ontworpen Mercedes-Benz G klasse is al vanaf 1979 op de markt. Echter, niet eerder dan 1990 is de auto pas beschikbaar als personenauto. De optie van 7 zitplaatsen is verkrijgbaar. Echter dit zijn géén 7 comfortabele zitplaatsen, maar één of twee opklapbare bankjes langs de zijkanten van de grote bagageruimte.Mercedes-Benz G klasse met 7 zitplaatsen

Mercedes-Benz G klasse - 7 zitplaatsen 1De Mercedes-Benz G klasse is in 1979 uitgebracht. De auto (‘460’ genaamd) is ontworpen voor legerdoeleinden. De auto moest primair robuust, betrouwbaar en degelijk zijn. Het uiterlijk is in al die jaren bijna niet aangepast. De techniek onder de motorkap daarentegen wel. Pas in 1990 komt er een variant beschikbaar die meer geschikt is gemaakt voor dagelijks personenvervoer (‘463’ genaamd).

De auto is helemaal volgestopt met alle beschikbaar luxe, comfort en technologische systemen die op dat moment beschikbaar waren. Hierdoor werd de auto zó duur dat men zich uit de markt prijsde. Daarom kleedde men de ‘463’ weer wat uit, dat men de prijs kon laten zakken waardoor de auto bereikbaar werd voor een breder publiek: de ‘461’. De auto lijkt aan de buitenkant de ontwikkelingen en trends op gebied van design geheel aan zich voorbij te laten gaan. De auto heeft nog altijd herkenbare uiterlijke eigenschappen die het originele idee achter het voertuig verraden. Zie de platte voorruit die wars tegen de wetten van aerodynamica in gaat, maar wat voor een legervoertuig essentieel is (in verband met ongecontroleerd spiegelen van de zon in de ruit, waardoor de positie van het voertuig kan worden verraden).

Uitrusting

De Mercedes-Benz G klasse ziet er van buiten ‘spartaans’ uit, maar is van binnen even luxe als menig andere premium SUV. Standaard is de G klasse al zeer rijk en compleet uitgerust: vierwielaandrijving, 7 traps automaat, start/stop systeem, terreinversnelling, airbags, ABS, Bi-Xenon verlichting, ESP, LED-dagrijverlichting, centrale vergrendeling, uitgebreide audiovoorziening, navigatie, spiegels verwarmd en elektrisch instelbaar, krasbestendigere transparante lak, stootbescherming onder de auto, regensensor, sierlijsten en –strips, airconditioning, multifunctioneel stuur, stoelverwarming en nog veel meer. Wil je meer dan de standaard uitrusting dan zijn er veel optiepakketten en losse accessoires tegen meerprijs verkrijgbaar. Denk aan een chroompakket, exclusief pakket, exterieur roestvrij staal (RVS) pakket, zitcomfortpakket of sportpakket.

Techniek / motoren

Voor de Mercedes-Benz G klasse zijn de volgende motoren beschikbaar:

  • G350: 3.0 liter BlueTEC V6 dieselmotor (211 pk)
  • G500: 5.5 liter V8 benzinemotor (388 pk)
  • G63 AMG: 5.5 liter V8 benzinemotor (544 pk)
  • G65 AMG: 6.0 liter V12 benzinemotor (612 pk)

Concurrentie

Mercedes-Benz G klasse - 7 zitplaatsenConcurrentie komt uit de hoek van luxueuze SUV modellen van andere merken en zelfs van het eigen merk. Echter, de G klasse van Mercedes-Benz mag als een unieke auto in zijn soort genoemd worden en laat hij de concurrentie ver achter zich. Als het gaat om de 7 zitplaatsen, dan schiet de G klasse voor de passagiers achterin te kort. Zo goed als wordt gezorgd voor de passagiers op de eerste en tweede zitrij, zijn de later in te bouwen bankjes in de (oudere) G klasse modellen redelijk primitief.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Mercedes-Benz G klasse vanaf € 166.450,-. De meest uitgebreide standaard G klasse verlaat de showroom voor bijna € 380.000,-

Meer weten over de Mercedes-Benz G klasse en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl 

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2