Mercedes-Benz Citan Combi

Written by on 28 januari 2015 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Mercedes-Benz Citan Combi

 

De Mercedes-Benz Citan Combi is een variant op basis van de bestelwagen Citan. De auto is geschikt gemaakt voor personenvervoer en heeft optioneel tot wel 7 zitplaatsen. Het model van de Mercedes-Benz Citan en Citan Combi is geen onbekende. Het is namelijk hetzelfde model als de nieuwe Renault Kangoo. Ook de Citan is er in een normale en langere variant … voor nog meer ruimte én 7 zitplaatsen!

Mercedes-Benz Citan Combi met 7 zitplaatsen

Het Duitse automerk Mercedes-Benz is al jarenlang actief in zowel in het segment van premium personenauto’s, als ook van de bedrijfswagens. In het laatste segment hebben de Duitsers hun sporen dubbel en dwars verdiend met degelijke en kwalitatief hoogstaande bestelwagens en vrachtwagens. Een kleine bestelwagen heeft men pas sinds medio 2012 in het assortiment: de Citan. Deze auto is vanaf 2014 ook als variant voor personenvervoer beschikbaar als Citan Combi. Daarmee heeft Mercedes-Benz na ruim 9 jaar eindelijk een opvolger voor de in vergetelheid geraakte Vaneo.

Design

Mercedes-Benz Citan Combi XL voorkantDe Mercedes-Benz Citan is een 100% zuster van de Renault Kangoo. Met een aangepaste neus, waar het logo van Mercedes-Benz prominent aanwezig is, heeft men van de auto onmiskenbaar een Mercedes kunnen maken. Er bestaat zowel een normale (L) als een lange variant (XL) van de Citan Combi. De kortere van de twee heeft een wielbasis van bijna 2,70 meter. De lange variant net iets meer dan 3 meter! Het model heeft een typische vorm voor auto’s in dit segment: een lange wielbasis en zeer hoge daklijn. De schuifdeuren maken de toegankelijkheid tot de 2e en optioneel 3e zitrij zéér makkelijk. De Citan Combi XL voor personenvervoer heeft in plaats van de grote achterklep twee deuren die afzonderlijk kunnen worden geopend!

Het doel van auto’s in dit segment is duidelijk: ruimte! De laadruimte in de normale Citan bedraagt maximaal 3.000 liter. De lange Citan XL heeft zelfs 3.500 liter aan maximale laadruimte. Bij de Mercedes-Benz Citan Combi komt deze ruimte geheel ten goede aan de bestuurder en passagiers. De hoge zit, het ruimtelijke effect van de hoge ramen rondom, maken rijden in de Citan als een prettige ervaring. Het feit dat het toch een Mercedes is, met nét even dat beetje méér, maakt het feest compleet!

Uitrusting

De Mercedes-Benz Citan Combi is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus: Trend en Ambiente. De Trend is al zeer compleet met o.a. Comfort stoelen voor, audiovoorbereiding, elektrische verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, airconditioning, schuifdeuren aan beide zijden, airbags, adaptive ESP en bijvoorbeeld ECO start-stop. De Ambiente biedt meer extra’s op gebied van luxe, comfort en aankleding. Overigens zijn veel zaken die standaard zijn op een Ambiente uitvoering optioneel en tegen meerprijs verkrijgbaar op een Trend uitvoering. Bovenop de standaard uitrustingsniveaus kun je altijd tegen meerprijs jouw Mercedes verder aankleden met opties en accessoires, zoals dakdragers, lichtmetalen velgen en nog veel meer. De Citan Combi XL heeft standaard 7 zitplaatsen, door de twee extra stoelen op een derde zitrij.

Techniek / motoren

Voor de aandrijving van de Citan Combi, kan worden gekozen uit meerdere motoren:

  • 108 CDI – 1.4 liter dieselmotor (55 kW) , handgeschakeld 5 versnellingen
  • 109 CDI – 1.4 liter dieselmotor (66 kW) , handgeschakeld 5 versnellingen
  • 112 – 1.2 liter benzinemotor (84 kW) , handgeschakeld 6 versnellingen
  • 111 CDI – 1.4 liter dieselmotor (81 kW), handgeschakeld 6 versnellingen

De Mercedes-Benz Combi XL is alleen verkrijgbaar met de 109 CDI dieselmotor, zowel in Trend als Ambiente!

Concurrentie

Mercedes-Benz Citan Combi XL - 7 zitplaatsenDe Citan kent haar concurrenten in alle modellen bestelwagens die geschikt zijn gemaakt voor personenvervoer, met (optioneel) 7 zitplaatsen. Denk aan auto’s als:

Prijzen

De Mercedes-Benz Citan Combi staat in de catalogus met een vanafprijs van € 25.245,- voor een 108 CDI Trend uitvoering. Een upgrade naar Ambiente kost altijd ruim € 2.000,- meer. De duurste korte variant verlaat voor ruim € 30.600,- de showroom. Dit betreft de 111 CDI Ambiente (niet in Trend verkrijgbaar). De catalogusprijzen van de Citan Combi XL zijn €30.635,- voor een 109 CDI Trend en € 32.190,- voor een 109 CDI Ambiente!

Meer weten over de Mercedes-Benz Citan Combi, zoals de actiemodellen en aanbiedingen? Kijk op www.mercedes-benz.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2