Mazda CX-9

Written by on 27 maart 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Mazda CX-9

 

De Mazda CX-9, een SUV met 7 zitplaatsen, bestaat sinds 2007. Pas in 2009 komt de CX-9 beschikbaar in Nederland. De auto is zeer compleet en rijk uitgerust en met zijn formaat van meer dan 5 meter, mag hij het opnemen tegen de gevestigde orde van (premium) SUV modellen.


Mazda CX-9 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-9 - 7 zitplaatsenMazda heeft wereldwijd al vele jaren succes met haar SUV’s. In 2007 brengt men een fullsize SUV uit: de CX-9. De auto is 5,09 meter lang en deze lengte zorgt voor véél ruimte binnenin. De Mazda CX-9 komt pas in 2009 naar Nederland. De auto is dan al in zijn tweede generatie.

Uitrusting

De CX-9 heeft vierwielaandrijving, automatische transmissie, triple zone climate control, cruise control, lederen bekleding, BOSE audio met 10(!) speakers, 20” lichtmetalen wielen en elektrisch instelbare stoelen voor, waarvan de bestuurdersstoel een geheugen heeft en uw instelling kan onthouden. Ook is de auto voorzien van elektronische systemen die bijdragen aan veiligheid en rijcomfort, zoals ABS, ESP, traction control, Roll Stability Control en airbags rondom. In de tweede generatie, dus de modellen die naar Nederland zijn gekomen, zijn tevens een achteruitrijcamera en een ontwijkingssysteem om frontale botsingen te voorkomen, toegevoegd. Al in 2010 valt het doek voor de CX-9 in Nederland. Dat heeft mede met de zware motor te maken, die volgens de regel- en wetgeving in Nederland als zeer vervuilend kan worden beschreven.

Techniek / motoren

Bij de introductie van de Mazda CX-9 in Nederland, heeft de auto een 3.7 liter V6 benzinemotor (273 pk).

Concurrentie

De Mazda CX-9 kan het met gemak opnemen tegen andere Aziatische SUV modellen, zoals de Hyundai Santa Fe, Kia Sorento of de Nissan X-Trail. Echter, de Japanse autofabrikant Mazda heeft de CX-9 zo rijk en luxe uitgerust, dat hij het op kan nemen tegen de Audi Q7, Volvo XC90 of de Mercedes-Benz GL klasse.

Prijzen

Mazda CX-9 - 7 zitplaatsen 1De CX-9 is in Nederland alleen nog te vinden als gebruikte auto. Nieuwprijs was in 2009 net geen € 50.000,-. Nu wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod, waarbij factoren als bouwjaar, kilometerstand en staat van de auto van invloed zijn. Goed zoeken en vergelijken op sites als autoscout24.nl en autotrack.nl kan veel voordeel opleveren.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Mazda? Kijk dan op www.mazda.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2