Mazda 5

Written by on 1 februari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Mazda 5

 

Vanaf het jaar 2005 rijdt de Mazda 5 met 7 zitplaatsen rond op de Nederlandse wegen. Deze midi-MPV is veelzijdig en kan zowel véél bagage vervoeren, of tot wel 7 volwassen personen. Of een combinatie … wat jij wilt. De stoelen op de 3ezitrij vouw je makkelijk weg in de vloer. Dát is nu de veelzijdigheid van een midi-MPV.Mazda 5 met 7 zitplaatsen

Mazda 5 met 7 zitplaatsenMet de Mazda 5 zet het Japanse automerk in 2005 niet haar eerste stappen in het segment van de (midi) MPV met 7 zitplaatsen. Eerdere modellen in Nederland zijn de Mazda MPV en de Mazda Premacy. De Mazda 5 is de opvolger van de deze modellen. Overigens wordt het model Mazda 5 zoals wij die in Nederland kennen, in Japan nog verkocht als Mazda Premacy.

De Mazda 5 (2005) is gebouwd op het platform Ford C1; een gezamenlijk ontwikkeld platform van Ford, Mazda en Volvo. Er zijn veel andere auto’s van deze merken op hetzelfde platform gebouwd. Ze delen niet alleen het platform, maar ook zeer veel andere techniek. In 2008 krijgt de Mazda 5 haar eerste facelift. Het zijn subtiele aanpassingen, binnen en buiten, die de auto net weer wat frisser doen ogen. Er is ook gewerkt aan een betere geluidsisolatie. Dat was een punt van kritiek van veel berijders.

In 2011 komt er de nieuwe Mazda 5. Een volledig nieuw design moet de wagen de komende jaren weer verder helpen. Ook de nieuwe Mazda 5 heeft standaard 7 zitplaatsen. Mazda kiest ervoor om de stoelen op de 3e zitrij vast in de auto te laten. Dat vormt geen probleem, want met een ingenieus systeem, zoals dat ook in de Opel Zafira zit, klappen de stoelen op de 3e zitrij volledig weg in de vloer. Een volledig platte laadvloer is het resultaat. De zitruimte is comfortabel, óók helemaal achterin. Alle stoelen zijn goed te benaderen. De grote schuifdeuren en het kunnen verrijden van de stoelen op de 2e zitrij, dragen bij aan deze toegankelijkheid.

Uitrusting

De Mazda 5 is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • S
  • TS
  • TS+
  • Business
  • GT-M
  • Executive GT

Mazda 5 met 7 zitplaatsen 1De basisuitrusting (S) is al redelijk rijk uitgerust. Natuurlijk standaard met 7 zitplaatsen en verder met onder andere: airbags, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, stabiliteits-controle (DCS), tractiecontrole (TCS), noodstop verlichting en audio. Hoe hoger het uitrustings-niveau des te meer technologische toepassingen en comfort je krijgt. De uitrustingen Business en Executive zijn gericht op de zakelijke rijder.

Techniek / motoren

De Mazda 5 is door de Japanse Engineers voorzien van verschillende krachtbronnen. De nieuwe motoren hebben groene energielabels, wat ondermeer komt door de toepassing van i-Stop (start-stop systeem) op de 2.0 liter benzinemotor. Het is niet alleen schoner, maar ook veel zuiniger. Dus beter voor jouw portemonnee.

  • 1.8 liter benzinemotor (115 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter benzinemotor (150 pk), i-Stop, handgeschakeld
  • 2.0 liter benzinemotor (144 pk), automaat
  • 1.6 liter ciTD dieselmotor (115 pk), handgeschakeld

Concurrentie

De Mazda 5 is een vooraantaande model in het segment midi-MPV. De concurrenten zijn onder andere: Ford Grand C-Max, Peugeot 5008, Volkswagen Touran, Opel Zafira Tourer, Renault Grand Scenic, Citroen Grand C4 Picasso, Kia Carens, Fiat 500L Living en de hybride Toyota Prius Wagon.

Prijzen

De Mazda 5 is financieel een heel aantrekkelijke auto. Vanaf €26.000,- rijd je al een Mazda 5. Zeer regelmatig worden er scherpe aanbiedingen gedaan op Mazda modellen. Oók op de Mazda 5 met standaard 7 zitplaatsen!

Meer weten over de Mazda 5 en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mazda.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2