Lancia Phedra

Written by on 7 april 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Lancia Phedra

 

De Lancia Phedra is een fullsize MPV met optioneel 7 zitplaatsen. De Phedra is in 2002 op de markt gekomen. De auto biedt véél ruimte aan de passagiers. Heb je juist meer bagageruimte nodig in plaats van 7 zitplaatsen, dan kun je door de stoelen neer te klappen of er helemaal uit te halen een enorme laadruimte creëren. Vanwege de veelzijdigheid is de Lancia Phedra een prima alternatief als gezinsauto voor het grote gezin.


Lancia Phedra met 7 zitplaatsen

Lancia Phedra - 7 zitplaatsenIn 2002 lanceert het Italiaanse automerk Lancia de Phedra. Deze grote MPV met optioneel 7 zitplaatsen volgt de Lancia Zeta op. Deze Zeta is een model dat in samenwerking met Fiat, Peugeot en Citroen is ontwikkeld en in 1995 is uitgebracht. Elk merk heeft hetzelfde model met een eigen finishing touch op de markt gebracht. In 2002 is het model aan een tweede generatie toe.

Ook de tweede generatie wordt in samenwerking met dezelfde automerken Peugeot, Citroen en Fiat ontwikkeld en ieder merk brengt wederom afzonderlijk haar tweede generatie MPV op de markt. Lancia doopt haar tweede generatie MPV tot: Lancia Phedra. De andere ‘zustermodellen’ krijgen ook andere namen. De Peugeot 806 wordt de 807, de Citroen Evasion wordt de Citroen C8 en alleen Fiat noemt de tweede generatie MPV bij dezelfde naam: Ulysse.

Met de Lancia Phedra blijft men proberen aan te haken bij de nog immer groeiende interesse in grotere auto’s met veel ruimte en optie tot 7 zitplaatsen. De Phedra maakt het assortiment van Lancia compleet. Vanaf 2011 heeft Lancia een nieuwe, derde generatie MPV gelanceerd. Men werkt nu niet meer samen met Peugeot en Citroen. Lancia valt onder Fiat Groep en Fiat heeft ook merken opgenomen die (in Europa) op het punt van omvallen stonden. Eén hiervan is Chrysler. Het zeer succesvolle model Chrysler Voyager leende zich uitermate goed om als opvolger van de Phedra gelanceerd te worden. De Lancia Voyager is vanaf 2011 beschikbaar, waarmee een einde aan de Phedra kwam.

Uitrusting

De Lancia Phedra beschikt over een uitgebreide basisuitrusting. De grote schuifdeuren maken in- en uitstappen erg makkelijk. De auto beschikt over veel opbergruimte. De uitrusting kan naar wens zeer compleet worden gemaakt met onder andere uitgebreide audio-, telefoon- en navigatievoorzieningen, airconditioning, Xenon-verlichting en veel andere technologische systemen die rijcomfort en veiligheid verhogen. De 7 zitplaatsen zijn optioneel. De derde zitrij bestaat uit losse, comfortabele stoelen die kunnen worden neergeklapt of helemaal uit de auto kunnen worden gehaald.

Techniek / motoren

De Lancia Phedra is beschikbaar met één van de volgende motoren.

  • 2.0 liter 16V benzinemotor (140 pk)
  • 2.0 liter turbodieselmotor (136 pk)
  • 2.2 liter 16V turbodieselmotor (170 pK)

Concurrentie

Lancia Phedra - 7 zitplaatsen 1Concurrentie kent de Lancia Phedra in alle MPV modellen met 7 zitplaatsen. Concurrentie komt zowel uit Amerika, Azië als Europa.

Renault Espace

Leuk detail is dat het model van één van de concurrenten later de opvolger van de Phedra zal zijn. De Lancia Voyager.

Prijzen

De Lancia Phedra is alleen nog verkrijgbaar als gebruikte auto. Je vindt deze aangeboden door particulieren en handelaren op websites als marktplaats.nl en autoscout24.nl. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Ruime auto’s met optioneel 7 zitplaatsen zijn populair. Prijs wordt verder mede bepaald door bouwjaar, uitrusting, kilometerstand en natuurlijk de staat van de auto.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Lancia? Kijk op www.lancia.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2