Kia Carnival

Written by on 26 maart 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Kia Carnival

 

De Kia Carnival is een fullsize MPV met 7 zitplaatsen. Hij is in 1999 geïntroduceerd en na twee generaties van de Nederlandse markt gehaald. De binnenruimte in de zeer ruime Carnival is flexibel in te delen. Door stoelen neer te klappen of weg te halen, wordt een enorme laadruimte voor bagage gecreëerd. Door deze veelzijdigheid is de auto zeker interessant voor het grote gezin.


Kia Carnival met 7 zitplaatsen

Kia Carnival - 7 zitplaatsenIn 1999 komt het Zuid-Koreaanse automerk Kia, dochter van Hyundai, met een fullsize MPV op de Nederlandse markt. De Kia Carnival komt in een periode dat veel merken inspringen op de groeiende vraag naar auto’s met veel ruimte, 7 zitplaatsen en een flexibele indeling. Europese merken zijn hier vol op ingehaakt en de Aziatische merken volgen niet veel later.

De eerste generatie Kia Carnival was zeer groot van omvang en voorzien van een krachtige motor. De uitrusting was matig, zeker in vergelijking tot MPV’s van andere merken. Verkopen blijven dan ook enigszins achter op de concurrentie. In 2005 volgt een tweede generatie. Men heeft goed geluisterd naar de behoefte uit de markt. De auto behoudt natuurlijk de 7 zitplaatsen, maar wordt wel iets kleiner. Het formaat sluit nu goed aan op andere (Europese) MPV modellen. De motoren worden kleiner en schoner, maar met nagenoeg hetzelfde vermogen. De uitrusting wordt meer compleet, waardoor rijcomfort en met name ook veiligheid sterk toeneemt. In 2007 stopt Kia met de Carnival in Nederland. De optie tot 7 zitplaatsen biedt Kia aan in de Carens en de Sorento.

Uitrusting

De Kia Carnival heeft in de eerste generatie een matige uitrusting. Basisvoorzieningen zijn getroffen, maar het ontbreekt aan opties en accessoires die het rijcomfort vergroten. Iets dat andere merken wel aanbieden. Pas in de tweede generatie komen deze zaken wel in de auto. Denk aan navigatie, uitgebreide audio, parkeersensoren en cruise control. Ook op gebied van veiligheid wordt veel geïnvesteerd in de Carnival, denk aan standaard ABS, ESP, traction control en airbags. De verschillende uitrustingsniveaus worden aangeduid met benamingen: EX, LX.

Techniek / motoren

De Kia Carnival is gedurende de levensloop beschikbaar met de volgende motoren

  • 3.5 liter V6 benzinemotor (195 pk) (eerste generatie)
  • 2.7 liter V6 benzinemotor (189 pk)
  • 2.9 liter CRDi dieselmotor (185 pk)

Concurrentie

Kia Carnival - 7 zitplaatsen 1De Kia Carnival ondervindt concurrentie van zowel Aziatische als Europese MPV modellen, zoals:

Prijzen

De Kia Carnival is in Nederland alleen nog te vinden als gebruikte auto. Je vindt ze op websites als autotrack.nl of marktplaats.nl. Prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Prijsbepalende factoren zijn onder andere: bouwjar, kilometerstand en natuurlijk de staat van de auto. In mindere mate is uitrusting van invloed op de prijs, maar zeker wel goed om mee te nemen in jouw zoektocht. Door goed te zoeken en te vergelijken, koop je voor hetzelfde geld een auto met een meer rijke uitrusting. Zo kun je veel voordeel behalen.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Kia? Kijk dan eens op www.kia.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2