Hyundai Trajet

Written by on 26 maart 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Hyundai Trajet

 

De Hyundai Trajet is een fullsize MPV met standaard 7 zitplaatsen. De indeling van de binnenruimte van de Trajet is heel flexibel in te delen. Of je nu veel bagage wilt vervoeren of tot wel 7 zitplaatsen. Het kan in de Hyundai Trajet. Door de veelzijdigheid en de ruimte is het een prima alternatief voor het grote gezin.


Hyundai Trajet met 7 zitplaatsen

Hyundai Trajet - 7 zitplaatsenIn 1999 komt Hyundai met een fullsize MPV met standaard 7 zitplaatsen: de Hyundai Trajet. Het is het antwoord van de Zuid-Koreanen op de groeiende vraag naar ruimtelijke auto’s met 7 zitplaatsen en een flexibele indeling. In dezelfde periode, komen ook andere (Aziatische) merken met soort-gelijke modellen, zoals de Kia Carnival en de nieuwe Toyota Previa. Zij willen de concurrentie aangaan met de Europese automerken die inmiddels al veel marktaandeel in het MPV segment hebben.

De Hyundai Trajet is een échte MPV. De auto is bijna 4.70 meter lang. De grote mono-volume cabine biedt véél binnenruimte. De stoelindeling is standaard 2+3+2. De voorstoelen kunnen omdraaien, de 2e zitrij kan worden neergeklapt tot een tafeltje en zo heb je een bijzondere indeling die niet in elke MPV te vinden is. In 2008 stopt Hyundai met de Trajet. De optie voor 7 zitplaatsen biedt men aan in de SUV, de Hyundai Santa Fe.

Uitrusting

De Trajet is standaard zeer compleet uitgerust: ABS, airbags, stabiliteits- en tractie controle systeem, airconditioning, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, uitgebreide audiovoorziening en neerklapbare, uitneembare stoelen op 2e en 3e zitrij. Door opties en accessoires tegen meerprijs kan de Trajet verder naar wens worden aangekleed en uitgerust.

Techniek / motoren

De Hyundai Trajet is bij de introductie voorzien van de volgende motoren:

  • 2.0 liter GSI benzinemotor (133 pk, in 2001 upgrade naar 139 pk)
  • 2.0 CRDi dieselmotor

Ook kon er gekozen worden voor LPG als brandstof in combinatie met de benzinemotor. In 2001 brengt men een ‘special edition’ uit, voorzien van een 2.7 liter V6 benzinemotor. De andere motoren krijgen een upgrade waardoor ze krachtiger en schoner worden. De transmissie kan zowel handmatig als automatisch.

Concurrentie

Hyundai Trajet - 7 zitplaatsen 1De Hyundai Trajet neemt het op tegen andere MPV modellen, zowel van Aziatische als Europese automerken:

Prijzen

De Hyundai Trajet is alleen nog te vinden als gebruikte auto. Kijk op websites als autotrack.nl of autoscout24.nl. Omdat de uitrustingen uiteenlopen, doe je er verstandig aan goed te zoeken en te vergelijken. Je kunt veel voordeel aan behalen door prijzen te vergelijken. Zo vind je altijd wel een model met een meer complete uitrusting voor hetzelfde geld. Andere factoren van invloed op de prijs zijn bouwjaar, kilometerstand en de staat van de auto. Verder bepalen vraag en aanbod voor het grootste deel de prijs.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Hyundai? Kijk dan eens op www.hyundai.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2