Hyundai Galloper

Written by on 31 maart 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Hyundai Galloper

 

De Galloper is een model van het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai. Van 1991 tot 2003 is deze SUV met optioneel 7 zitplaatsen wereldwijd te koop geweest, waarna de Santa Fe het stokje heeft overgenomen. De Hyundai Galloper is er in een korte en lange variant, waarbij de laatste de optie tot 7 zitplaatsen biedt.


Hyundai Galloper met 7 zitplaatsen

Hyundai Galloper - 7 zitplaatsenWie de Hyundai Galloper voor het eerst ziet, zal één ding opvallen: hij lijkt op een Mitsubishi Pajero van de 1e en 2e generatie. Dat klopt! De Zuid-Koreanen hebben het ontwerp van de Pajero gebruikt voor hun Galloper. Er zijn zowel versies met een korte als met een lange wielbasis gemaakt. De laatste heet de Galloper Exceed en heeft optioneel 7 zitplaatsen. De twee zitplaatsen op de 3e zitrij vouwen opzij weg, zodat er ruimte ontstaat om bagage te vervoeren.

Uitrusting

In de periode dat de Galloper leverbaar was, werden dergelijke modellen verkocht als terreinwagens. Pas later is het segment SUV sterk opgekomen en werd luxe, comfort en subliem rijgedrag zoals je verwacht van een goede personenauto, gecombineerd met de kenmerken van een terreinwagen. Denk bijvoorbeeld aan de vierwielaandrijving. De uitrusting van de Galloper modellen zijn redelijk basis voor wat je in een auto in de jaren ’90 mag verwachten. Afhankelijk van de uitvoering kun je onder andere de ramen elektrisch bedienen of is een airconditioning aan boord.

Techniek / motoren

De Hyundai Galloper is uitgerust met een tweetal motoren, welke beschikbaar zijn met handmatige of automatische transmissie.

  • 3.0 liter V6 benzinemotor
  • 2.5liter D4BH I4 dieselmotor

Concurrentie

De Hyundai Galloper heeft in de jaren ’90 concurrentie van terreinwagens met optioneel 7 zitplaatsen van andere merken. Denk aan de Mitsubishi Pajero en Toyota Landcruiser. Vanaf eind jaren ’90 en in het begin van het nieuwe millennium komt daar meer concurrentie bij in de vorm van SUV modellen. Deze wagens staan hun mannetje in het ruige terrein, althans dat beweren ze, maar zijn zéér rijk uitgerust met alles wat een normale personenauto bieden kan. Denk aan de Kia Sorento, Mitsubish Outlander of Mercedes-Benz M klasse. Ook Hyundai gaat met deze stroom mee en introduceert de Hyundai Santa Fe. Van de Galloper wordt afscheid genomen.

Prijzen

Hyundai Galloper - 7 zitplaatsen 1Je vindt de Hyundai Galloper met optioneel 7 zitplaatsen alleen nog in het gebruikte segment. Goed zoeken op websites als autoscout24.nl of autotrack.nl en het vergelijken van prijzen, uitrusting en opties, kan véél voordeel opleveren.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Hyundai? Kijk dan op www.hyundai.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2