Honda Stream

Written by on 3 april 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Honda Stream

 

De Honda Stream is een midi-MPV met 7 zitplaatsen. In Europa en dus ook in Nederland is hij leverbaar geweest van 2000 tot en met 2006. De Stream heeft zeer nauwe banden met de Honda Civic betreffende onderdelen en techniek. De Honda Stream biedt veel binnenruimte en vanwege de mogelijkheid om de zitplaatsen flexibel in te delen, is het een prima gezinsauto voor het grote gezin.


Honda Stream met 7 zitplaatsen

Honda Stream - 7 zitplaatsenDe Honda Stream is een model van het Japanse automerk Honda. Hij valt in het segment midi-MPV en is uitgebracht in 2000. Veel onderdelen en techniek van de Honda Civic zijn overgenomen in de Stream, wat veel in ontwikkelkosten van de Stream heeft bespaard. Het onderstel is wel langer gemaakt om meer ruimte in de auto te creëren. De auto meet 4,55 meter en kan 7 zitplaatsen herbergen. De auto biedt véél binnenruimte. Door zitplaatsen neer te klappen, kan de bagageruimte worden vergroot.

Deze veelzijdigheid maakt van de Honda Stream een prettige auto voor de grote gezinnen die zowel veel ruimte en zitplaatsen willen hebben. In 2004 heeft de Honds Stream een kleine facelift ondergaan. In 2006 is de tweede generatie gelanceerd. Deze is niet op de Nederlandse markt gekomen. Hier hebben de Honda FR-V en de Honda CR-V de plek ingenomen.

Techniek / motoren

De Honda Stream van de eerste generatie (tot 2006) is geleverd met de volgende motoren. De transmissie kan zowel handgeschakeld als automatisch.

  • 1.7 liter benzinemotor (type D17)
  • 2.0 liter benzinemotor (type K20)
  • 2.0 liter dieselmotor, direct ingespoten (sinds 2003)

Concurrentie

Honda Stream - 7 zitplaatsen 1De Honda Stream heeft als midi-MPV met 7 zitplaatsen zijn concurrenten in hetzelfde segment die in de periode tot 2006 uit zijn gekomen. Denk onder andere aan:

Prijzen

De Honda Stream is alleen nog te vinden als gebruikte auto. Prijzen van gebruikte auto’s worden bepaalde door de markt, dus door vraag en aanbod. MPV modellen met 7 zitplaatsen blijven gewild en blijven hierdoor hun waarde enigszins behouden. Factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijzen zijn onder andere: bouwjaar, aantal kilometers, brandstof, uitrusting en natuurlijk de staat van de auto. Goed zoeken en vergelijken op websites als autoscout24.nl, autotrack.nl en marktplaats.nl kan veel voordeel opleveren.

Wil jij meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Honda? Kijk dan op www.honda.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2