Honda FR-V

Written by on 3 april 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Honda FR-V

 

De Honda FR-V is een midi-MPV met geen 7 zitplaatsen, maar 6. Deze zitplaatsen zijn verdeeld over twee zitrijen, zoals ook de Fiat Mutlipla dit heeft. De FR-V is leverbaar geweest tussen 2004 en 2009. Het is in het gebruikte segment een populaire auto vanwege zijn praktische indeling: veel binnenruimte, bagageruimte en toch een extra zitplaats. Zeker voor het grotere gezin het overwegen waard.


Honda FR-V met 6 i.p.v. 7 zitplaatsen

Honda FRV - 7 zitplaatsenIn 2004 komt het Japanse automerk Honda met de FR-V op de markt. Deze midi-MPV is de opvolger van de Honda Stream. De Honda FR-V heeft méér dan de reguliere 5 zitplaatsen in een personenauto. Honda wilde echter géén 3 zitrijen, maar wilde de passagiers dichter bij elkaar laten zitten. Een indeling met 3 zitplaatsen over 2 zitrijen verdeeld, is het resultaat.

De auto is iets breder dan een reguliere personenauto (1.81 meter) om een 3e volwaardige zitplaats te creëren tussen de bestuurder en de bijrijder. De stoelen in het midden, zowel voor als achter kunnen naar voren en naar achteren worden geschoven. De middelste stoel voor kan ook worden opgeklapt waardoor het als tafeltje kan dienen. Deze indeling met 6 zitplaatsen op 2 zitrijen is ook terug te vinden in de Fiat Multipla. In 2006 krijgt de FR-V een kleine facelift, waarbij onder andere méér chroomaccenten werden aangebracht, méér opbergruimte in de auto beschikbaar kwam en de motoren werden vervangen door nieuwe, sterkere exemplaren. In 2009 is Honda gestopt met de FR-V.

Techniek / motoren

De Honda FR-V is bij het uitkomen in 2004 uitgerust met de volgende motoren. Alleen de 1.8 liter benzinemotor die in 2006 zowel de 1.7 liter en 2.0 liter benzinemotor verving, is ook beschikbaar met een automatische transmissie.

  • 1.7 liter SOHC VTEC benzinemotor (125 pk) (vanaf 2004 tot 2006)
  • 2.0 liter DOHC i-VTEC benzinemotor (150 pk) (vanaf 2004 tot 2006)
  • 2.2 i-CTDi dieselmotor (140 pk) (vanaf 2005)
  • 1.8 liter DOHC i-VTEC benzinemotor (140 pk) (vanaf 2006)

Concurrentie

Honda FRV - 7 zitplaatsen 1Feitelijk is er maar één auto die als direct concurrent van de Honda FR-V mag worden bestempeld: de Fiat Multipla. Deze auto heeft dezelfde voordelen als de FR-V, met 6 zitplaatsen verdeeld over 2 zitrijen. Anderzijds mogen natuurlijk ook andere midi-MPV modellen uit deze periode als concurrent worden beschouwd, zoals de Mazda 5, Opel Zafira of Citroen Grand C4 Picasso.

Prijzen

De Honda FR-V met 6 zitplaatsen is alleen nog verkrijgbaar als gebruikte auto. Omdat de auto heel praktisch is en als betrouwbaar en veilig te boek staat, is hij gewild als gezinsauto voor het grote gezin. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod, waarbij factoren als brandstoftype, kilometerstand, bouwjaar en natuurlijk de staat van de auto een rol spelen. Even zoeken en vergelijken op websites als autotrack.nl of autoscout24.nl kan veel voordeel opleveren.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Honda? Kijk dan eens op www.honda.nl 

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2