Honda CR-V

Written by on 3 april 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Honda CR-V

 

De Honda CR-V is een SUV met optioneel 7 zitplaatsen. De CR-V rijdt al vele jaren rond op de Nederlandse wegen en is altijd leverbaar geweest met 5 zitplaatsen. Sinds 2013 is er de optie om een los bankje aan te schaffen die in de bagageruimte kan worden geïnstalleerd en zo creëer je 7 zitplaatsen in de Honda CR-V.


Honda CR-V met 7 zitplaatsen

Honda CRV - 7 zitplaatsenHonda brengt de Honda CR-V in 1996 op de markt. Het heeft weinig gescheeld of men had de CR-V helemaal niet gelan-ceerd vanwege twijfels over het verkooppotentieel naast andere modellen van Honda en de onbekendheid met het segment SUV. Uiteindelijk is hij er toch gekomen en zit hij al in zijn vierde generatie.

In 1999 krijgt de CR-V een kleine facelift, waarbij met name een sterkere motor het grootste verschil maakte. In 2001 wordt het eerste model CR-V vervangen door de tweede generatie. De nieuwe CR-V is groter, zwaarder en sterker en werd zéér goed ontvangen, vooral ook op de Noord-Amerikaanse markt. Honda kreeg de smaak te pakken en bracht speciaal voor deze markt een kleine SUV uit. In Nederland (lees: Europa)ebben wij deze niet gekregen. In 2007 wordt de tweede generatie vervangen door de derde generatie. Het succes van de CR-V werd verder uitgebouwd, want het werd een van de meest verkochte auto’s in de Verenigde Staten in 2007. De vierde generatie is vanaf 2011 getoond aan het publiek en vanaf 2012 leverbaar in Nederland. Omdat veel concurrenten gehoor geven aan de vraag om 7 zitplaatsen aan te bieden, levert Honda sinds 2013 de optie van een klein bankje achterin, waarmee een 3e zitrij ontstaat. Meer informatie vind je bij de Honda dealer.

Uitrusting

De Honda CR-V is beschikbaar in verschillende uitruistingsniveaus. Elk hoger niveau biedt meer opties en accessoires die bijdragen aan meer rijcomfort, luxe en veiligheid. Denk hierbij ook aan elektronische systemen, als sensoren voor parkeren, licht en ruitenwissers, start-/stopsysteem en uitgebreide audio- en telefoonvoorbereiding.

  • S
  • Comfort
  • Elegance
  • Lifestyle
  • Executive

Er is een speciale versie van de Honda CR-V beschikbaar: de Black Edition. Deze Black Edition beschikt onder andere over een zwart gespoten grille, zwarte achterspoiler, treeplanken en zwarte beschermplaten op de voor- en achterbumper. Deze auto staat op 18” lichtmetalen wielen, of zelfs op 19”als je dat wilt. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is de Black Edition ook in het wit beschikbaar.

Techniek / motoren

De Honda CR-V is beschikbaar met de volgende motoren:

  • 1.6 liter i-DTEC dieselmotor
  • 2.2 liter i-DTEC dieselmotor 4WD
  • 2.0 liter i-VTEC benzinemotor (ook in 4WD beschikbaar)

In januari 2015 is de nieuwe 1.6 liter i-DTEC dieselmotor met 160 pk gepresenteerd. Deze gaat de 2.2 liter i-DTEC vervangen. Deze motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of een 9 traps automaat. De schonere, meer zuinige 1.6 i-DTEC zal een flinke besparing op de aanschafprijs betekenen!

Concurrentie

Honda CRV - 7 zitplaatsen 1De concurrentie vindt de Honda CR-V met optioneel 7 zitplaatsen in andere SUV modellen, zoals:

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Honda CR-V vanaf € 29.490,-. Het betreft de CR-V in de S uitrusting met een benzinemotor. Dieselrijden kost meer, met name vanwege de belasting. Kies je voor vierwielaandrijving en de zwaarste dieselmotor (2.2 liter) dan loopt de prijs op tot bijna € 53.000,-. Er zijn natuurlijk ook Honda CR-V modellen van eerdere generaties in omloop in het gebruikte circuit.

 

Meer weten over de Honda CR-V en actuele aanbiedingen? Kijk op www.honda.nl/cars 

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2