Ford Tourneo Custom

Written by on 2 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Ford Tourneo Custom

 

Of je nu zakelijk of privé op zoek bent naar een mini-van met 7 zitplaatsen, of optioneel tot wel 9 zitplaatsen, dan is de Ford Tourneo Custom zeker het overwegen waard. De Tourneo Custom biedt de luxe en rijcomfort van een Ford personenauto en is onderhuids rijk uitgerust met de modernste technologie die veiligheid en comfort naar een nog hoger plan trekken.


Ford Tourneo Custom met 7 zitplaatsen

Ford Tourneo Custom met 7 zitplaatsen 1Vanaf 2014 is de Ford Tourneo Custom op de Nederlandse markt. Het is de variant voor personenvervoer van de nieuwe (6e) generatie bestelbus: de Ford Transit. Het van origine Amerikaanse automerk Ford heeft al vanaf halverwege de jaren ’60 een bestelbus op de markt: Ford Transit. Vanaf 1995 heeft men deze wagens ook beschikbaar in een variant voor personenvervoer: de Tourneo modellen.

Bij elke nieuwe generatie Ford Transit wordt uiteraard ook een nieuw Tourneo model gelanceerd. Voor de 6e generatie Transit is dit niet anders. Vanaf 2014 is de Ford Tourneo Custom op de markt, nadat men deze in 2013 al op de autoshow van Geneve heeft getoond aan het publiek. De Ford Tourneo Custom is verkrijgbaar in twee lengtes: L1H1 (korte variant) of L2H1 (lange variant). De lange variant is ruim 36 centimeter langer, wat mogelijkheden biedt voor extra bagage achter de 3e zitrij. Hij is uitermate geschikt voor privégebruik, maar men richt zich voornamelijk op het zakelijk vervoer van personen. De Ford Tourneo Custom is zeer comfortabel en rijk uitgerust. De modernste techniek helpen de berijder om zuinig en schoon te rijden. Ook op het gebied van veiligheid en rijcomfort ondersteunen technologische systemen.

Uitrusting

De Ford Tourneo Custom wordt uitgerust in de versie: Titanium of Titanium VIP. Het uitrustingsniveau Titanium bevat onder andere: 16” lichtmetalen velgen, carrosserie geheel in zelfde kleur gespoten, regensensor, lichtsensor, spiegels elektrisch instelbaar, parkeersensoren voor en achter, schuifdeuren aan beide zijden, Ford SYNC systeem, Start/Stop systeem, airconditioning, privacy glas, airbags, cruise control, ESP, ABS, Hill Start Assist, alarminstallatie en nog veel meer. Kortom, een complete uitrusting. Wil je meer, dan is de Titanium VIP uitrusting zeker interessant. Zoals de naam doet vermoeden zit de meerwaarde van deze upgrade met name in nog meer luxe en comfort. En de stoelen achterin zijn vervangen door 4 ‘Captain’s chairs’ en een inklapbare tafel. De standaarduitrusting is met accessoires en opties naar wens en tegen meerprijs uit te breiden.

Techniek / motoren

De Ford Tourneo Custom is leverbaar met keuze uit twee krachtbronnen:

  • 2.2 liter Duratorq TDCi (125 pk), 6 versnellingen
  • 2.2 liter Duratorq TDCi (155 pk), 6 versnellingen

De Ford auto’s zijn voorzien van de zogeheten Ford ECOnetic technologie. De auto’s beschikken over zeer zuinige en schone dieselmotoren, start/stop systeem, Smart Regenerative Charging, informatievoorziening voor berijder, schakelindicator voor zuinig rijden en het Ford Battery Management systeem. Dit alles draagt bij aan een laag brandstofgebruik en weinig CO2 uitstoot.

Concurrentie

Ford Tourneo Custom met 7 zitplaatsenDe Ford Tourneo Custom neemt het in het segment: mini-van met méér dan 7 zitplaatsen op tegen:

Prijzen

Er is al een Ford Tourneo Custom vanaf € 54.000,-. Dit is de vanafprijs voor de 125 pk sterke korte variant in Titanium uitrusting. De lange variant kost € 1.000,- meer. Voor de 155 pk sterke motor wordt een meerprijs van slechts € 1.000,- gerekend. De VIP uitrusting begint bij een prijs van € 62.500,-.

Meer weten over de Ford Tourneo Custom? Kijk dan op www.ford.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

 

UA-53613742-2