Ford S-Max

Written by on 2 februari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Ford S-Max

 

De Ford S-Max met optioneel 7 zitplaatsen is vanaf 2006 op de Nederlandse markt. De S-Max is een midi-MPV: een ruimtelijke auto waarvan de binnenruimte flexibel is in te delen. Of je nu tot 7 personen wilt vervoeren, een groot voorwerpen of juist heel veel goederen, het kan allemaal met de Ford S-Max. En toch is de S-Max méér dan alleen een midi-MPV. Niet voor niets heeft Ford dit model naast de grote Galaxy en de kleinere Grand C-Max opgenomen.


Ford S-Max met 7 zitplaatsen

Ford S-Max - 7 zitplaatsenDe Ford S-Max is een monovolume met zeer veel binnenruimte. De S-Max valt in het segment van zogeheten midi-MPV’s. De binnenruimte is flexibel in te delen. Het aantal zitplaatsen kan worden uitgebouwd tot wel 7 zitplaatsen. Daar is de S-Max in de Ford familie niet uniek in. De grote MPV, de Ford Galaxy, biedt deze mogelijkheid ook. En de kleinere Ford Grand C-Max, op het platform van de Ford Focus, kan eveneens 7 personen vervoeren. De Ford S-Max neemt daartussen een eigen plek in. En misschien is het juist de bedoeling dat de S-Max een eigen identiteit heeft en behoudt. De auto oogt breed en sportief. Het heeft niet het uiterlijk van een traditionele MPV. Dat spreekt mensen aan, zeker ook de zakelijke rijder die wel de ruimte nodig heeft voor het vervoeren van het gezin, maar die niet in een grote familieauto naar de klanten wil.

De Ford S-Max is gebouwd op hetzelfde platform als de Ford Mondeo en ook de Volvo S80. De S-Max is 4,80 meter lang en 1,90 meter breed. De ruimte komt ten goede aan de zitruimte vóór en op de 2e zitrij. Optioneel is daar de 3e zitrij aan toe te voegen. Die zitplaatsen bieden, net als bij vele andere midi-MPV’s ruimte voor kleinere passagiers. Of voor volwassenen, maar dan bij voorkeur voor kortere ritten. De Ford S-Max wordt gekwalificeerd als één van de veiligste auto’s in zijn klasse. De stevige constructie, ondermeer vanwege vier A-stijlen, dragen hiertoe bij.

Uitrusting

De Ford S-Max is leverbaar in 3 verschillende standaard uitrustingen:

  • Trend Business
  • Titanium
  • S-Edition

De Trend Business uitrusting biedt onder andere: 16” stalen velgen, lichtsensor, bediening van boordcomputer en audio op stuur, centrale portievergrendeling, airconditioning (dual zone), ABS, ESP, remassistentie, airbags, mistlampen vóór en veel meer. Op zich al een zeer complete uitrusting, waar je prima mee uit de voeten kunt. De standaard uitrusting Titanium biedt als extra: 17” lichtmetalen velgen, sportieve stoelen vóór en chroomaccenten voor een premium uiterlijk. Het topmodel is de sportieve S-Edition met onder andere: 18” lichtmetalen velgen, lederen bekleding, een achterspoiler, Bi-Xenon verlichting, getint glas, sideskirts en vele accenten om het sportieve karakter van de auto te benadrukken. Tegen meerprijs zijn er vele accessoires en opties voor de S-Max verkrijgbaar.

Techniek / motoren

De Ford S-Max kan worden voorzien van uiteenlopende motoren, zowel op benzine als op diesel. Ford kan enkele motoren optioneel voorzien van een sportieve Powershift (dubbele) koppeling. Dat Ford zich met de S-Max op een ander publiek richt dan bijvoorbeeld voor de Galaxy, is tevens merkbaar aan het motorengamma. Het aanbod benadrukt de meer sportieve kant van de S-Max.

  • 1.6 liter Ecoboost benzinemotor, 160 pk, handgeschakeld
  • 2.0 liter Ecoboost benzinemotor, 203 pk, handgeschakeld (Powershift optioneel)
  • 2.0 liter Ecoboost benzinemotor, 240 pk (!), handgeschakeld (Powershift optioneel)
  • 1.6 liter TDCI dieselmotor, 115 pk, handgeschakeld
  • 2.0 liter TDCI dieselmotor, 140 pk, handgeschakeld (Powershift optioneel)
  • 2.0 liter TDCI dieselmotor, 163 pk, handgeschakeld (Powershift optioneel)

Concurrentie

Ford S-Max - 7 zitplaatsen 1De Ford S-Max heeft traditionele midi-MPV’s als concurrent als het gaat om het bieden van 7 zitplaatsen. Denk aan de Mazda 5, Opel Zafira Tourer, Renault Grand Scenic, Citroen Grand C4 Picasso of de Peugeot 5008. Echter, door meer te kijken naar de sportieve kant van de S-Max, zijn er niet veel directe concurrenten met hetzelfde vermogen op de markt voor dit model.

Prijzen

Je rijdt al een nieuwe Ford S-Max voor nog geen € 35.000,-. Prijzen lopen op tot bijna € 53.000,- voor de 240 pk sterke S-Max met S-Edition uitrusting. Specifieke opties en accessoires naar wens en tegen meerprijs kunnen de prijs verder doen stijgen.

Meer weten over de Ford S-Max en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.ford.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2