Ford Grand Tourneo Connect

Written by on 2 februari 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Ford Grand Tourneo Connect

 

In 2013 laat Ford de vernieuwde Ford Tourneo modellen zien. De naam Tourneo geeft Ford aan de tot personenvervoer omgebouwde bedrijfswagens. De Ford Tourneo Connect is de bestelwagen met 5 zitplaatsen, de Ford Grand Tourneo Connect heeft zelfs 7 zitplaatsen. Het zijn vlotte, moderne auto’s met veel binnenruimte. Ideaal voor het grotere gezin.


Ford Grand Tourneo Connect met 7 zitplaatsen

Het automerk Ford heeft, net als vele andere merken, naast personenauto’s ook meerdere bedrijfswagens. Deze bedrijfswagens zijn primair ontworpen voor goederenvervoer. Ford heeft de Ford Transit en de Transit Connect. Ook Ford biedt deze auto’s aan in een variant voor personenvervoer: De Ford Tourneo modellen (Tourneo Custom en (Grand) Tourneo Connect).

Voorheen kon je duidelijk merken dat je in een omgebouwde bestelbus of –wagen reed. De kleinere bestelwagen werd gebouwd op basis van een Ford Fiësta en de Ford Escort. Vanaf 2002 pakt men het anders aan. Er komt een geheel nieuwe Ford Transit Connect en op basis hiervan de Tourneo Connect. Men heeft een geheel nieuwe auto ontworpen, niet gebaseerd op een bestaande auto. De hoge daklijn loopt over de gehele auto, zoals ook succesnummers als de Peugeot Partner en Citroen Berlingo hebben. Grote schuifdeuren maken de binnenruimte vanuit beide zijden makkelijk toegankelijk. De Ford Tourneo Connect is een ruime auto, met grote raampartijen en optioneel 7 zitplaatsen.

Ford Grand Tourneo Connect met 7 zitplaatsenIn 2012 laat Ford de nieuwe modellen Ford Tourneo Connect zien.. Vanaf 2014 staat hij in de showroom bij de dealers. De nieuwe Ford Tourneo Connect en de Grand Tourneo Connect zijn moderne, comfortabele personenwagens met optioneel 7 zitplaatsen. Moderne technologie maakt de auto zuinig en ‘groen’. De Tourneo Connect staat op het platform van de Ford B-Max en Ford Fiësta. De Grand Tourneo Connect deelt het platform met de Ford Focus.

Uitrusting

De uitrusting van de Ford Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect is standaard al zeer compleet. Ford SYNC, het stem gestuurde connectiviteitssysteem van Ford, emergency assistance, achteruitrijdcamera, airbags en vele andere systemen zijn optioneel wanneer deze al niet standaard ingebouwd zijn.

Techniek / motoren

De Ford Grand Tourneo Connect met 7 zitplaatsen is leverbaar met de volgende motoren. Op alle motoren is het Start&Stop systeem leverbaar.

  • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (99 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter Ecoboost benzinemotor, automaat
  • 1.6 liter TDCi Duratorq dieselmotor (74 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter TDCi Duratorq dieselmotor (94 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter TDCi Duratorq dieselmotor (114 pk), handgeschakeld

Concurrentie

Ford Grand Tourneo Connect met 7 zitplaatsen 1De Ford Grand Tourneo Connect heeft haar concurrenten in het segment tot personenvervoer omgebouwde bestelauto’s met 7 zitplaatsen. Denk aan bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy, Opel Combo, Fiat Doblo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Renault Kangoo en verwacht wordt de Mercedes-Benz Citan.

Prijzen

Prijzen voor de Ford Tourneo Connect en Grand Tourneo Connect zijn nog niet bekend.

Meer weten over de Ford Grand Tourneo Connect en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.ford.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2