Ford Grand C-max

Written by on 2 februari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Ford Grand C-max

 

In 2011 komt de Ford Grand C-Max met 7 zitplaatsen op de markt. De Grand C-Max is de vergrote versie van de succesvolle Ford C-Max. Door de auto iets te verlengen, wordt ruimte gecreëerd voor het comfortabel kunnen vervoeren van 7 personen. De Ford C-Max en Grand C-Max zijn ‘Gezinsauto van het jaar 2012’ geweest.


Ford Grand C-Max met 7 zitplaatsen

Ford Grand C-Max met 7 zitplaatsenPersonenauto’s met 7 zitplaatsen heeft Ford al langer in het assortiment. De Ford Galaxy en Ford S-Max bieden deze mogelijkheid. Toch was men van mening dat de C-Max, al op de markt vanaf 2003, ook een vergrote variant moest krijgen. Daarmee wilde men de positie in het segment midi-MPV verstevigen. De Ford C-Max is gebaseerd op de Ford Focus. De daklijn is hoger, waarmee ook een hogere zit is gecreëerd. Hetzelfde idee heeft Volkswagen met de Golf en Golf Plus. Renault heeft de Megane en de Scenic. Van 2003 tot 2006 heeft de Ford C-Max ook Ford Focus C-Max geheten. Die naam is pas in 2006 aangepast naar: Ford C-Max. In 2009 krijgt de auto een nieuwe generatie. Op basis hiervan wordt in 2010 aangekondigd dat er ook een grotere variant komt: de Grand C-Max met 7 zitplaatsen.

Om de ruimte voor 7 zitplaatsen te creëren is de auto 14 centimeter langer dan de C-Max. De daklijn ook verder door naar achteren om meer hoofdruimte te bieden aan de passagiers op de 3e zitrij. Om makkelijker in te kunnen stappen en zo ook de 3e zitrij goed te bereiken, heeft de Grand C-Max schuifdeuren in tegenstelling tot de gewone portieren die de C-Max heeft. De ruimte in de auto is enorm en flexibel in te delen. Met gemak creëer je tot wel 1.740 liter bagageruimte. Je klapt simpelweg de stoelen op de 2e en 3e open en dicht. De mogelijkheid om de binnenruimte flexibel in te delen en de 7 zitplaatsen, maken de Ford Grand C-Max een ideale gezinsauto.

Uitrusting

De Ford Grand C-Max is beschikbaar in 3 uitrustingsniveaus: Ambiente, Trend en Titanium. Bovenop deze standaard uitrustingen kun je kiezen voor extra packs en opties. Systemen als park assistance, een parkeercamera, dodehoek signalering, uitgebreide audiovoorziening en veel andere technologische systemen behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Techniek / motoren

De Ford Grand C-Max is verkrijgbaar met verschillende motoren. De dieselmotoren zijn Duratorq motoren. De benzinemotoren zijn Ecoboost turbomotoren of Duratec motoren.

  • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (100 pk), handgeschakeld
  • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (125 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter Ecoboost benzinemotor (150 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter Ecoboost benzinemotor (182 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter TDCi dieselmotor (95 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter TDCi dieselmotor (115 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter TDCi dieselmotor (163 pk), Powershift automaat

Concurrentie

Ford Grand C-Max met 7 zitplaatsen 1De Ford Grand C-Max komt uit in het segment midi-MPV. De concurrentie vindt de Grand C-Max onder andere in de Renault Grand Scenic, Mazda 5, Opel Zafira Tourer, Citroen Grand C4 Picasso, Peugeot 5008 en de Fiat 500L Living.

Prijzen

De Ford Grand C-Max is al verkrijgbaar vanaf € 23.345. Voor nét geen € 28.000,- rijd je in een versie met dieselmotor.

Meer weten over de Ford Grand C-Max en actuele aanbiedingen inzien? Kijk dan op www.ford.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2