Fiat Scudo

Written by on 2 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Fiat Scudo

 

De Fiat Scudo is al vanaf 1995 verkrijgbaar in Nederland. De mini-van is aanvankelijk ontworpen voor goederenvervoer, maar is óók verkrijgbaar voor personenvervoer. De Scudo hoort zeker thuis in het aanbod van auto’s met 7 zitplaatsen. De Fiat Scudo heeft zelfs mogelijkheid tot 9 zitplaatsen. Als je een vervoermiddel zoekt met veel binnenruimte en de mogelijkheid om meerdere mensen te vervoeren, is de Scudo zeker het overwegen waard.


Fiat Scudo met 7 zitplaatsen … of meer

Fiat Scudo met 7 zitplaatsenDe Fiat Scudo is al in 1995 op de markt gekomen. De Scudo is ontwikkeld in samenwerking met Peugeot en Citroen. De Peugeot Expert en de Citroen Jumpy zijn feitelijk dezelfde auto’s. Het model van de Scudo uit 1995 heeft stand gehouden tot 2007. Tussentijds is er een kleine facelift geweest. In 2007 is er een volledig nieuwe generatie Scudo uitgebracht. Deze ontwikkeling is wederom in samenwerking met Peugeot en Citroen ondernomen.

De Fiat Scudo is leverbaar als bedrijfswagen en in een variant voor personenvervoer. Je vindt de Scudo in het aanbod van bedrijfswagens van Fiat. De Scudo voor personenvervoer wordt veelal ingezet voor het zakelijk vervoer van personen. Dat wil niet zeggen dat de Scudo zich niet leent om als auto voor het grotere gezin te dienen. De flexibel in te delen binnenruimte en de vele zitplaatsen maken de auto interessant als gezinswagen. Je kunt tot wel 9 zitplaatsen creëren in de Fiat Scudo. Afhankelijk van jouw eigen wensen is ook een indeling met 8 of 7 zitplaatsen mogelijk, waarbij zelfs een vergaderopstelling mogelijk is. De Scudo is verkrijgbaar in twee lengtes: L1 (480,5 centimeter) en L2 (513,5 centimeter). De wielbasis van de lange variant is verlengd met 12 centimeter. Deze extra ruimte in de lange variant komt met name terug in extra bagageruimte achter de 3e zitrij.

Uitrusting

De Fiat Scudo voor het vervoeren van personen is verkrijgbaar in 3 standaard uitrustingsniveaus:

  • Combinato
  • Panorama Family
  • Panorama Executive

De uitrusting ‘Combinato’ heeft een tweepersoons zitbank op de 2e zitrij. De derde zitrij heeft een losse stoel en een tweepersoons zitbank. De uitrusting bevat verder standaard ABS, airbags, centrale deurvergrendeling, audio voorziening en een grote schuifdeur aan één zijde. De uitrusting ‘Panorama Family’ biedt op de 2e zitrij een extra zitplaats middels een losse stoel. De rugleuningen van de zitbank op de 2e zitrij zijn apart te verstellen. Verder heeft de Scudo airconditioning en mistverlichting vóór. Optioneel kun je de Scudo Panorama Family standaard uitgerust krijgen met lichtmetalen velgen, wanneer je variant met 165 pk neemt. Het meest compleet is de ‘Scudo Panorama Executive’. Nu zijn ook de rugleuningen op de 3e zitrij afzonderlijk verstelbaar. Andere zaken als cruise control, in carrosseriekleur mee gespoten bumpers, licht- en regensensoren, uitgebreide audio en elektrisch verstelbare buitenspiegels maken de auto compleet. Nog niet tevreden? Dan kun je jouw Scudo aankleden met los verkrijgbare accessoires en opties tegen meerprijs.

Techniek / motoren

De Fiat Scudo is verkrijgbaar met twee motoren:

  • 2.0 liter MultiJet dieselmotor (130 pk)
  • 2.0 liter MultiJet dieselmotor (165 pk)

Concurrentie

Fiat Scudo met 7 zitplaatsen 1Concurrenten vindt de Fiat Scudo in het segment mini-vans met 7 zitplaatsen of meer. Enkele concurrenten zijn de Peugeot Expert Tepee, Citroen Jumpy Multispace, Mercedes-Benz Viano Combi, Ford Tourneo Custom, Volkswagen Transporter, Renault Trafic Passenger en de verrassende Nissan NV200 Evalia.

Prijzen

Een nieuwe Fiat Scudo voor personenvervoer is verkrijgbaar vanaf € 43.413,- (Combinato). De meest aangeklede Scudo (Panorama Executive) is er vanaf € 47.316,-.

Meer weten over de Fiat Scudo en actuele aanbiedingen? Kijk op www.fiat.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2