Fiat Freemont

Written by on 2 februari 2014 in cross-over - Reacties uitgeschakeld voor Fiat Freemont

 

In 2010 neemt Fiat een meerderheidsbelang in Chrysler en krijgt daarmee ook merken als Jeep en Dodge in handen. De modellen van Dodge en Chrysler worden gestald bij de bestaande merken onder de Fiat Groep. De Dodge Journey wordt in 2011 als de Fiat Freemont gepresenteerd: een cross-over met 7 zitplaatsen.


Fiat Freemont met 7 zitplaatsen

Om te beginnen, direct een melding met betrekking tot de beschikbaarheid van de Fiat Freemont in Nederland: die komt voorlopig niet naar Nederland. Dat heeft met de uitstoot van de auto en de hieraan gekoppelde Nederlandse belastingwetgeving te maken, waardoor de importeur vooralsnog geen markt ziet voor de Freemont.

Fiat Freemont met 7 zitplaatsenNa afscheid te hebben genomen van de Fiat Ulysse, één van de vierling Citroen C8, Peugeot 807, Lancia Phedra en Fiat Ulysse, heeft het Italiaanse automerk alleen de Fiat Doblo Family en de Fiat 500L Living als auto’s met 7 zitplaatsen. Door gebruik te maken van ontwerpen en modellen van overgenomen merken, kan men voordelig en snel nieuwe auto’s introduceren. De cross-over Dodge Journey leende zich goed als nieuwe zevenzitter in het gamma van Fiat:  de Fiat Freemont is geboren.

De Freemont is 4,89 meter lang , 1,88 meter breed en 1,72 meter hoog. Deze maten zorgen voor veel ruimte binnenin. Met 7 zitplaatsen is de laadruimte als een normale middenklasser. Klap je de 3e zitrij weg, dan heb je 1.450 liter laadruimte. Klap je ook de 2e zitrij weg, dan is de laadruimte gigantisch. De zitplaatsen zijn goed bereikbaar via de achterportieren, die tot een hoek van 90 graden kunnen worden geopend.

Uitrusting

Fiat Freemont met 7 zitplaatsen 1De Fiat Freemont is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De basis uitvoering is al vrij compleet met, naast de standaard 7 zitplaatsen, onder andere: automatische airconditioning, airbags, ABS, ESP, hill assist, keyless entry system, cruise control, boordcomputer, mistlampen voor en een touch screen radio. De meer luxe uitvoering heeft een uitgebreide audiovoorziening, parkeersensoren, dakrails, getint glas achter en 17” lichtmetalen velgen.

Techniek / motoren

De Fiat Freemont heeft de volgende motoren beschikbaar:

  • 2.0 liter turbodieselmotor met 140 pk
  • 2.0 liter turbodieselmotor met 170 pk, ook beschikbaar in AWD met automaat
  • 3.6 liter Pentastar V6 met 276 pk (!), ook beschikbaar in AWD met automaat

De keuze voor deze motoren maken het, dat de Fiat Freemont vooralsnog niet in Nederland beschikbaar is. Door de belastingwetgeving in Nederland worden de adviesverkoopprijzen hoog, waardoor zij zichzelf uit de markt lijken te prijzen.

Concurrentie

De concurrenten van de Freemont kunnen worden gezocht in het segment midi-MPV en natuurlijk in de cross-overs. Denk aan de Chevrolet Orlando of de Nissan Qashqai+2.

Prijzen

Er zijn geen prijzen beschikbaar voor de Fiat Freemont. De auto is in België en Duitsland wel verkrijgbaar en de prijs is vanaf circa € 26.000,-.

Wil jij meer weten over de Fiat Freemont? Kijk dan eens op www.fiat.be

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2