Dodge Journey

Written by on 1 februari 2014 in cross-over - Reacties uitgeschakeld voor Dodge Journey

 

De Dodge Journey met optioneel 7 zitplaatsen komt in 2008 op de markt. Het automerk Dodge is onderdeel van Chrysler en de Journey zal in Europa de positie van de Chrysler Voyager over moeten gaan nemen. De ruime cross-over, een combinatie tussen een MPV en SUV, biedt veel ruimte die flexibel in te delen is. Zo kunnen er tot 7 zitplaatsen in worden gecreëerd. De Dodge Journey voldoet goed als gezinsauto.


Dodge Journey met 7 zitplaatsen

Dodge Journey - 7 zitplaatsenHet van origine Amerikaanse automerk Dodge is in 1928 al onder de vlag van het eveneens Amerikaanse Chrysler gekomen. Toen men in 2008 de Dodge Journey introduceerde, moest deze auto de zware taak op zich nemen om de Chrysler Voyager op te volgen als ruime wagen met optioneel 7 zitplaatsen. De Journey heeft zeker potentieel. Het is immers een moderne auto van bijna 4,90 meter lang.

De binnenruimte is groot en flexibel in te delen: of je nu veel bagage wilt vervoeren of juist tot wel 7 personen … het kan in de Journey! Het model valt binnen de cross-over. De auto heeft wel de kenmerken van een MPV, maar staat wat hoger op de wielen. Die wielen zijn ook wat groter. Hierdoor neigt het ook wel naar een SUV. Cross-overs staan tussen de MPV en SUV in.

In 2009 gaat het niet goed met Chrysler. De Italiaanse Fiat Groep neemt in 2009 en in de jaren erna een steeds groter aandeel in Chrysler. In 2014 is Fiat formeel 100% eigenaar van Chrysler. Tussen 2009 en 2014 gaat Fiat gebruik maken van modellen van Chrysler voor haar merken op de Europese markt. Chrysler modellen worden voor Lancia gebruikt. De Chrysler Voyager wordt de Lancia Voyager en de Chrysler 300M wordt de nieuwe Lancia Phedra. De Dodge Journey wordt de Fiat Freemont. Hiermee heeft Fiat direct een waardig opvolger voor de fullsize MPV: Fiat Ulysse.

Techniek / motoren

De Dodge Journey (2007-2009) is in Europa leverbaar geweest met de volgende motoren:

  • 2.4 liter benzinemotor (175 pk)
  • 2.7 liter V6 benzinemotor (185 pk)
  • 2.0 liter CRD dieselmotor (140 pk)

Concurrentie

Dodge Journey - 7 zitplaatsen 1De Dodge Journey heeft concurrentie van fullsize MPV modellen, zoals

Andere cross-overs met 7 zitplaatsen zijn: Mercedes-Benz R-klasse, Nissan Qashqai+2 en Chevrolet Orlando.

Prijzen

De Dodge Journey is nieuw als Fiat Freemont te krijgen en die wordt niet verkocht in Nederland. Je vindt de Journey wel op de markt voor gebruikte auto’s. Kijk voor een groot aanbod eens op Autotrack.nl of Autoscout24.nl

Meer weten over de Dodge Journey? Kijk dan eens op deze (oude) website www.dodge.be/nl/journey/

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2